(VIDEO) Cum sună şi cum se conduce o motocicletă BMW R18 modernă, cu motor imens de 1.8 litri, răcit cu aer

20 Mai 2022, 20:10
Redacţia PiataAuto.md
Actualul BMW R18 e o adevărată motocicletă fenomen printre pasionaţii de vehicule cu două roţi. Nimeni n-ar fi aşteptat ca BMW să lanseze un asemenea cruiser, dar când a făcut-o, a creat ceva cu adevărat genial. Lansat chiar la începutul perioadei pandemice, R18 a rămas cumva eclipsat în ochii publicului şi doar cei pasionaţi profund de motocicletele au reuşit să se familiarizeze cu el.
Foto: BMW R18

Dar, de fapt, motocicleta asta merită toată fascinaţia. Are un motor boxer uriaş răcit cu aer, în doi cilindri, însă cu o cilindree de 1,802 cm cubi! Deci, 0.9 litri per cilindru, cât un întreg motor de Dacia Logan din generaţia precedentă. BMW R18 scoate 91 CP relaxaţi din această cilindree, iar sunetul motorului e de o fascinaţie melodică rar întâlnită în zilele noastre! Din păcate, BMW R18 este încă un exemplar pe care n-a ajuns nimeni din redacţia noastră să-l conducă, dar cei pasionaţi de motociclete BMW ceva mai tradiţionale pentru gama acestui producător pot revedea expediţia noastră cu un BMW R nine T şi un BMW R 1250 GS, alături de 3 autoturisme BMW.
Ei bine, revenind la actualul R18 şi la superbul său motor, cu fantasticul său sunet, mai jos includem un video cu condusul acestei motociclete, în care sunetul motorului se lasă auzit în toate ipostazele de condus. Este, deci, o adevărat simfonie a propulsorului actual de motocicletă, care merită cu siguranţă un loc pe podiumul motoarelor cu cea mai bună acustică.
Vezi totul mai jos, neapărat cu sunet.
0
3,001
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!