(VIDEO) Cum sună un actual V8 japonez, fără turbină, de 5.0 litri pe Lexus LC 500, când e galopat pe autostrăzile din Germania

30 Mai 2022, 21:25
Redacţia PiataAuto.md
Da, în zilele noastre Lexus mai are în gamă un model sport, filosofia căruia încă mai presupune un motor V8, aspirat natural, de cilindree imensă, care să-şi dezlănţuie forţa în cel mai firesc mod posibil. E vorba de Lexus LC 500, iar motorul V8 de sub capotă are 5.0 litri.
Cât de magnific sună acesta? La drept vorbind, sună diferit faţă de un V8 american sau de unul german. Datorită echilibrării excelente şi a lipsei de sisteme acustice auxiliare, motorul sună mai puţin dramatic, dar totodată mai melodios şi mai natural. De asemenea, lipsa vreunei turbine sau a unui compresor mecanic îi îndulceşte de asemenea sunetul, amintind de clasicul V8 de pe Lexus LS de cândva.
Una e clar, acest model Lexus, vândut şi în Europa, e un ultim mohican prin acest concept de şcoală-veche, iar pasionaţii şi cei care ţintesc spre viitoare maşini de colecţie cu siguranţă ar avea multe motive să-şi cumpere un asemenea Lexus şi să-l păstreze pentru deceniile viitoare, când preţul lui va fi de câteva ori mai mare. Iar dacă ascultăm sunetul motorului, galopat la maxim pe autostrăzile din Germania, înţelegem imediat de ce acest Lexus e un viitor model de colecţie.
0
4,992
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!