(VIDEO) Doi youtuberi din Germania au transformat o Tesla Model 3 într-un tanc electric cu şenile de 1.3 tone fiecare

13 Mai 2022, 15:18
Redacţia PiataAuto.md
Modelele Tesla sunt într-atât de intrigante prin performanţele lor şi imaginea care o au, încât dau naştere la tot soiul de idei năstruşnice şi experimente. Doi youtuberi din Germania, însă, s-au gândit să transforme sedanul electric în ceva cu totul de neînchipuit — un tanc, cu şenile în toată legea, dar care să fie în continuare propulsat electric. Şi pentru că e vorba de o Tesla tanc, vehiculul a fost botezat Model T.
Cei doi youtuberi germani, autori au unul canal în care meşteresc lucruri curioase, au început prin a asambla o construcţie de susţinere a şenilelor uriaşe, pe care le-au pregătit pentru acest vehicule. Fiecare şenilă cântăreşte, apropo, 1.3 tone!
Acest mecanism a presupus şi sudarea unor roţi dinţate uriaşe, care să transmită forţa de tracţiune către şenile. Transmiterea iniţială de cuplu către roţile dinţate a fost concepută prin lanţuri duble, acestea fiind ataşate de semiaxe.
Apoi aceştia au instalat 12 amortizoare pe cele două mecanisme cu şenile, câte 6 pe fiecare parte. Au fost concepute şi roţi de direcţionare cu braţe, apoi aceştia au testat şi în viaţa reală prima construcţie, după care au construit-o şi pe a doua.
Ulterior le-a fost livrată şi Tesla propriu-zisă, pe care au trebuit s-o sudeze de construcţiile cu şenile, fortificate prin bare transversale pentru rigiditate.
După 4 săptămâni de muncă, tancul electric Tesla a fost gata. Acesta cântăreşte 6 tone în total şi arată superb. Are troliu şi o gardă la sol de 80 cm, numai bună pentru a fi testată în condiţiile potrivite pentru un asemenea vehicul.
Testarea e promisă de autorii acestui proiect pentru viitorul apropiat, dar în video-ul de mai jos se poate vedea procesul de construcţie a acestui tanc electric Tesla. Poţi include subtitrele în limba engleză sau traduceri automate în alte limbi dacă ai nevoie.
0
2,685
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!