(VIDEO) Duel între Genesis GV70 şi BMW X3 M40i, modelul coreean care poate concura cu cel german

1 Mai 2022, 16:03
Redacţia PiataAuto.md
Modelele Genesis ale coreenilor de la Hyundai, conturate ca o marcă separată de ceva timp, sunt tot mai impresionante cu fiecare nouă lansare, muşcând tot mai încrezute din segmentul premium, în special prin calitatea materialelor, design şi alte atribute specifice ligii superioare. Dar oare cât de mult s-au apropriat aceste modele la performanţă?
Or, performanţa livrată sincronizat şi rezultatele finale fulminante sunt de obicei rezultatul muncii imense de perfecţionare şi reiterare pe parcursul a mulţi ani, rezultat care se obţine prin multă experienţă inginerească. Şi totuşi, acest Genesis a ajuns până la performanţe comparabile, cel puţin în fişa tehnică, cu motorizarea M40i de la BMW.
Astfel, mai jos e un duel între un Genesis GV70 cu motor de 3.5 litri turbo, V6, din care scoate 375 CP. BMW-ul are doar un pic mai mulţi cai-putere — 382 la număr, scoşi dintr-un motor cilindree mai mică. Hyundai e şi un pic mai greu, cu circa 45 kg diferenţă. Aparent, BMW-ul poate fi un pic mai rapid, însă nu cu mult. Şi apoi, cilindreea mai mare a lui Hyundai poate juca un rol important în rapiditatea accelerării.
Dar rezultatul a fost de o discrepanţă mai mare decât am putea estima. BMW-ul a fost vizibil mai rapid, la o diferenţă enormă faţă de doar 7 CP diferenţă în putere. Şi situaţia s-a repetat cam la toate scenariile de duel. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,870
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!