(VIDEO) Duel între un Mitsubishi Lancer Evo VI clasic şi un Subaru Impreza P1

18 Mai 2022, 19:02
Redacţia PiataAuto.md
Ambele sunt legende ale industriei auto japoneze, adorate de pasionaţi. Ambele cu cutii manuale. Ambele au sisteme de tracţiune integrală cu gene de raliu, numite la vremea lor printre cele mai bune din lume. Şi ambele derivă din modele care au avut performanţe admirabile în motorsport. Iar acum aceste modele s-au aliniat la linia de start, în zilele noastre, pentru un duel fascinant. E vorba de Subaru Impreza P1 şi Mitsubishi Lancer Evo VI.
Ar mai fi trebuit să menţionăm mai sus că ambele au motoare turboaspirate, de 280 CP, doar că Mitsubishi are un motor cu 4 cilindri în linie, iar Subaru — unul boxer, tot cu 4 cilindri. Subaru livrează 353 Nm, în timp ce Mitsubishi are 373 Nm. Subaru cântăreşte 1,283 kg, iar Mitsubishi — 1,360 kg. În comparaţie cu maşinile de azi, însă, aceste modele clasice sunt nişte atleţi uşori.
Şi ambele maşini clasice n-au limitatoare de turaţii, n-au motoare înăbuşite în performanţe, ci pur şi simplu dau tot ce pot, direct şi nefiltrat. Tocmai de asta, duelul nu putea fi decât unul fabulos. Mitsubishi a învins, cu puţin. Dar ambele modele au ieşit cu capul sus din acest duel, răscolind nostalgie în inimile pasionaţilor.
Vezi totul în video-ul de mai jos, neapărat cu sunet.
0
2,026
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!