(VIDEO) Întrecere sonoră între 4 versiuni de Lamborghini Aventador, toate cu motoare V12

17 Mai 2022, 13:16
Redacţia PiataAuto.md
Lamborghini Aventador tocmai şi-a încheiat cariera sa glorioasă, cu o partitură interpretată la bis din cauza scufundării navei Felicity Ace, care s-a scufundat cu câteva ultime exemplare la bordul său, după care Lamborghini a fost nevoit să reia producţia pentru a le înlocui. Pe parcursul carierei acestui model, au existat 4 versiuni în total, care au adus mici condimente suplimentare faţă de versiunea standard, cu o reţetă deja genială.
Încă la începutul carierei sale, noi reuşisem să mergem în Sant’Agatha Bolognese, Italia, şi să testăm scurt acel model, cu fabulos motor V12. Am avut doar câteva ore la dispoziţie, aşa că a trebuit să ne mulţumim cu drumurile publice, dar acele ore au fost suficiente pentru a gusta din lumea performanţei magnifice Lamborghini pe viu. Acum, la final de carieră, jurnaliştii britanici au adunat la linia de start versiunea standard, plus cele 4 versiuni condimentate şi le-au pus la încercare în comparaţie. Pe toate cu excepţia ultimei, pentru că exemplarul adus era prea nou şi nu-şi trecuse rodajul.
Dar chiar şi aşa, o cursă în care patru motoare V12 de 6.5 litri, aspirate natural, îşi turează forţele la maxim, e una sonoră şi magnifică, o odă adusă ingineriei clasice, supreme. Or, Lamborghini s-a făcut memorat în conştiinţa pasionaţilor anume prin motoare V12 aspirate natural încă de la primele sale modele. Tocmai de asta, o asemenea cursă e un deliciu acustic în primul rând şi un tribut în onoarea a ceea ce înseamnă ingineria acestei mărci italiene.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,776
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!