(VIDEO) Întrecere strânsă între un Chevrolet Corvette, un Porsche 911 şi un Audi R8, toate cu tracţiune spate

28 Mai 2022, 14:25
Redacţia PiataAuto.md
Actuala generaţie Chevroelt Corvette e cea mai intrigantă dintre toate ultimele generaţii, întrucât are un motor amplasat median, iar asta o face un concurent direct cu Audi R8, de exemplu, pe lângă modele Lamborghini sau Ferrari. Corvette are un V8 clasic american, de 6.2 litri, dar şi Audi are o reţetă clasică, V10, aspirată natural şi înrudită cu Lamborghini. Aşadar, s-ar părea că marele duel se va da între cele două modele într-o întrecere alături de Porsche 911 Carrera, dar, de fapt, adevărata competiţie s-a dat între Corvette şi Porsche 911.
Şi asta pentru că Audi R8, a învins detaşat de fiecare dată, cu cei 10 cilindri ai săi. Corvette şi Porsche au fost atât de aproape, încât de fiecare dată au fost la doar câţiva centimetri unul de celălalt. Iar Porsche, apropo, are un motor boxer de 6 cilindri, şi 3.0 litri, cu 385 CP, faţă de 6.2 litri V8, cu 482 CP ai lui Covette. Deci o diferenţă de aproape 100 CP între cele două, şi totuşi, pe asfalt, Porsche demonstrează încă o dată că ştie să pună absolut fiecare cal-putere în serviciul tracţiunii. Audi R8, de cealaltă parte, are 570 CP, deci detaşarea sa ca învingător e perfect explicabilă.
Oricum, duelul e foarte interesant, iar la cursa cu start din mişcare, la 80 km/h, rezultatele sunt şi mai intrigante. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,507
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!