(VIDEO) Ken Block pune la încercare, pe zăpadă, bolidul Audi de la Dakar

11 Mai 2022, 12:04
Redacţia PiataAuto.md
La începutul acestui an, Audi a avut o participare sonoră la raliul Dakar cu trei bolizi RS Q e-tron. Aceste maşini au propulsie electrică, dar, pentru că Dakar e o competiţie nemiloasă, cu sute de kilometri parcurşi în regim de intensitate maximă în fiecare zi, energia necesară propulsiei nu e stocată în baterii, ci e generată la bord de un motor cu ardere internă.
Iar participarea a fost sonoră şi din cauza evoluţiei acestor bolizi. Prima jumătate a cursei, aceştia au continuat să eşueze lamentabil, şi au făcut-o nu la partea de sistem de propulsie, ci mai ales la suspensii, care nu rezistau la exploatare de deşert. Apoi în ziua de pauză din mijloc, inginerii au făcut ceva la ele şi cealaltă jumătate bolizii au mers aproape ireproşabil, recuperând frumos. N-au învins, dar, pentru primul an de participare, au demonstrat că tehnologia poate fi cea care va schimba Dakarul în următorii ani.
Ei bine, de curând renumitul pilot de raliuri Ken Block, care are un parteneriat cu cei de la Audi, a avut ocazia să conducă acest bolid de la Dakar, însă nu prin dune de deşert, ci prin zăpezile Alpilor, la altitudine, în Zell am See. E o maşină nouă, care se conduce diferit şi trebuie învăţată chiar şi de către un pilot de raliu cu o carieră enormă în spate. Însă a avut alături unul din piloţii Audi de la Dakar, Mattias Ekstrom, care l-a instruit în detaliu.
Cum a reuşit jonglare prin zăpadă cu acest bolid creat prin deşerturi, cum au fost salturile prin nămeţi în loc de dune — vezi în video-ul de mai jos.
0
1,504
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!