(VIDEO) Neînţelegeri între şoferii din Chişinău după schimbarea indicatoarelor de circulaţie la intersecţia străzilor Studenţilor şi Dimo

21 Mai 2022, 08:53
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva zile informam despre schimbarea indicatoarelor ce dirijează circulaţia pe fiecare bandă de la intersecţia străzilor Studenţilor şi Dimo din Chişinău. Spuneam atunci că indicatoarele au fost schimbate încât de pe banda stângă să se poată vira doar la stânga (anterior era stânga şi înainte), iar de pe banda dreapta — înainte şi la dreapta (anterior era doar la dreapta). Şi mai spuneam că marcajele de pe asfalt au rămas cele de dinainte, fapt care inevitabil a dus la confuzii şi neînţelegeri între şoferi.
Ori indicatoarele sunt puse într-o zonă greu vizibilă, ori marcajul vechi induce în eroare, ori pur şi simplu mulţi şoferi circulă conform uzanţelor, dar e cert că în aceste zile situaţiile de neînţelegeri sunt cu duiumul aici, pentru că şi cei de pe banda stângă merge înainte, şi cei de la banda dreaptă, iar după intersecţie e doar o bandă. Astfel, cei de pe stânga vor să explice celor din dreapta că aceştia din urmă ar încălca, în timp ce cei din dreapta vor să-i anunţe pe cei din stânga că, de fapt, indicatoarele s-au schimbat şi acum cei de pe stânga sunt cei care încalcă.
Şi autorităţile ar putea da toată vina doar pe şoferi, însă atât timp când schimbarea s-a făcut doar prin modificarea unor indicatoare similare vizual şi poziţionate în acelaşi loc de extremă dreapta, iar marcajul a rămas vechi, e absolut evident că asemenea situaţii urmau să apară. Din păcate, asemenea lucruri se fac adesea doar pe jumătate în Chişinău, iar în rezultat apar asemenea situaţii de neînţelegeri, precum cea din video-ul de mai jos şi nu ne-am mira dacă aici vor apărea şi accidente cu tamponări pe lateral. Vezi totul în video.
0
3,042
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!