Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Noul Nissan Z, pus la încercare în SUA alături de Ford Mustang, Toyota Supra şi Aston Martin V8

16 Mai 2022 - 12:03
Redacţia PiataAuto.md
Noul Nissan Z întruchipează revenirea pasiunii auto şi a ingineriei japoneze temeinice, în formă accesibilă, mergând pe urmele legendarelor modele Nissan 300 ZX şi diversele iteraţii SX. Acum noul Nissan Z a ajuns pe piaţa din SUA, iar asta înseamnă că a ajuns şi pe mâinile jurnaliştilor, care îi pot pune la încercări dintre cele mai diverse. Iar încercarea despre care vorbim azi e una din cele mai intrigante şi dinamice, cu acţiune ce are loc în câteva etape, condusă de respectatul Jason Camissa.
La început, la linia de start e pus un Nissan Z cu cutie automată, cu un V6 twin turbo sub capotă, de 400 CP, cântărind 1,640 kg. Alături de el se află un Ford Mustang mai greu, dar cu motor V8 de 5.0 litri, aspirat natural, de 480 CP, şi o Toyota Supra, creată de BMW pe baza lui Z4, care are un motor de BMW, de 3.0 litri twin turbo, care livrează 382 CP.
Prima cursă nu e învinsă de Nissan, însă e impresionant cât de aproape e acesta de cele două, costând simţitor mai puţin. Apoi, Nissan Z cu cutie automată, e pus alături de unul cu cutie manuală, pentru a compara performanţele celor două.
Şi, în fine, cireaşa de pe tort o oferă un Aston Martin V8 Vantage, cu un motor uriaş, dar cu dimensiuni comparabile. Noul Nissan reuşeşte să se ţină impresionant de aproape şi de acesta. Nu, nu învinge, pentru asta există GT-R. Dar dacă un Nissan relativ accesibil reuşeşte să ţină pasul atât de aproape de modele atât de notorii şi scumpe, asta înseamnă că ingineria japoneză a ţintit perfect şi a creat o maşină care va deveni, din nou, legendară.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter