(VIDEO) O simplă întoarcere neregulamentară a unei Toyota, la un pas de a provoca un accident cu mai multe maşini în Moldova

9 Mai 2022, 08:57
Redacţia PiataAuto.md
O situaţie de trafic ce comportă în ea aparent doar o întoarcere neregulamentară a fost la un pas de a provoca un accident grav, cu mai multe automobile implicate pe un traseu din Moldova şi foarte probabil cu oameni răniţi din cauza vitezelor extraurbane.
Totul se întâmplă pe un traseul lat, cu 4 benzi, câte două pe fiecare sens. O Toyota Auris, la scurt timp după ce iese din zona barierei separatoare, opreşte brusc pe banda stângă cu intenţia de a întoarce, într-un loc nepermis, încălcând linia dublă separatoare de sensuri. Şoferul din Toyota nu a aprins nici indicatorul stânga, iar astfel, un BMW din spatele său sesizează în ultima clipă că maşina din faţa sa, aflată pe banda stânga a unui traseul naţional, de fapt staţionează şi are intenţia unei manevre regulamentare. Şoferul de BMW frânează brusc şi, din fericire, maşina de pe banda dreapta era la mai mulţi metri în spate, astfel că BMW-ul a avut spaţiu pentru a face o manevră de evitare bruscă a Toyotei pe banda alăturată, similară testul elanului. Din înregistrarea video a camerei de bord, însă, se poate vedea elocvent că dacă BMW-ul n-ar fi avut spaţiul pe dreapta, n-ar fi reuşit să frâneze înaintea Toyotei şi ar fi lovit-o din plin, sau ar fi lovit maşina din dreapta în încercarea de a evita impactul, proiectând-o pe ultima în decor. În oricare din scenarii, date fiind vitezele, totul avea să sfârşească prin maşini grav avariate şi oameni răniţi la bord.
Şi dacă acest accident s-ar fi produs, probabil mulţi ar fi blamat şoferul de BMW, din considerentele stereotipurilor asociate unor accidente unde sunt implicate şi BMW-uri. Dar, de fapt, singurul vinovat de aici e doar şoferul de Toyota. Un martor de pe contrasens a menţionat că Toyota era condusă de o şoferiţă, care, culmea, mai şi vorbea la telefon în timp ce făcuse această manevră neinspirată, ce putea duce la răniri sau pierderi de vieţi. Vezi totul în situaţia de mai jos. Acest video ar trebui cu siguranţă să servească despre o lecţie a ceea ce se poate întâmpla în asemenea cazuri aparent simple, dar atât de periculoase. De această dată tragedia a fost evitată. Dar într-o altă dată viitoare totul poate sfârşi mult mai trist.

Sursa video: Facebook / grupul Accidente rutiere Republica Moldova / Andrei Topa
0
5,289
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!