Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Pilotul de Formula 1 Charles Leclerc a avariat bolidul clasic din 1974 al lui Niki Lauda

16 Mai 2022 - 09:01
Redacţia PiataAuto.md
De multe ori se spune despre piloţii moderni de Formula 1 că n-ar putea stăpâni un bolid din acelaşi sport de acum 40-50 de ani, din perioada în care aceste maşini aveau motoare mai mari, aproape zero sisteme de siguranţă, iar ţinerea lor pe asfalt era o continuă jonglare. Ieri, pilotul echipei Ferrari de Formula 1, actualul cel mai bine clasat în topul din 2022, Charles Leclerc, a avut ocazia să conducă pe circuitul stradal din Monaco bolidul clasic, din 1974, al marelui Niki Lauda, şi după câteva ture l-a avariat, lovindu-l în decor.
Totul s-a produs în cadrul Grand Prix-ului Istoric din Monaco, un eveniment menit să celebreze toată tradiţia uriaşă a acestui tip de sport. La acest eveniment participă maşini de curse din toate epocile imaginabile, care sunt conduse intens, dar, fireşte, mai mult de plăcere decât pentru a forţa câştigarea unei secunde pe circuit. Şi uneori se mai întâmplă accidente. Însă parcă nimeni n-ar fi aşteptat că actualul pretendent la titlul de campion mondial va fi cel care va produce un asemenea accident.
La un moment dat, pe circuit au intrat doi bolizi Ferrari. Unul din ei era un Ferrari. 312B3 din 1974, care a fost condus cândva de marele pilot Niki Lauda, iar acum la volan era Charles Leclerc. Celălalt bolid era un bolid asemănător, în versiune anterioară primului — un Ferrari 312B2 din 1972, care a fost condus în acele timpuri de Jacky Ickx şi care ieri a fost condus de acelaşi pilot, aflat acum la o vârstă onorabilă.
Bolidul condus de Leclerc are un motor V12 la 180 grade, care e practic un motor boxer. Anvelopele sunt de lăţime diferită în faţă şi în spate, iar cutia de viteze e una manuală. Într-unul din viraje, bolidul a ajuns în decor şi şi-a avariat spatele. Dar, pentru că e o maşină construită în anii 70, a putut să plece pe propriile roţi de la locul accidentului.
Charles Leclerc a publicat ulterior un mesaj pe contul său de Twitter, menţionând că se simte teribil de ghinionist din cauza acestui accident cu un bolid legendă. Ferrari a menţionat mai apoi că motivul accidentului ar fi fost o problemă la frânele bolidului.

Vezi tururile de dinainte şi accidentul propriu-zis în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter