(VIDEO) Primarul Chişinăului a prezentat proiectul de extindere a bulevardului Mircea cel Bătrân până la strada Bucovinei

20 Mai 2022, 09:27
Redacţia PiataAuto.md
Primarul Chişinăului, Ion Ceban, a prezentat aseară proiectul de extindere a bulevardului Mircea cel Bătrân, una din cele mai mari artere a capitalei. Astfel, ideea existentă de demult de extindere a acestuia până la strada Bucovina ar urma să fie realizată şi astfel să deschidă o cale de circulaţie directă şi lată spre strada care face parte din proiectul centurii Chişinăului.
Prezentarea primarului este, de fapt, un video 3D, cu detalieri simpliste, din care nu se poate înţelege prea multe, întrucât imaginile nu sunt corelate cu realitatea de pe teren. E greu de înţeles o încadrare în geografia reală, or, în imagini marginile sunt pline de blocuri tipizate, amplasate în grafică 3D, care nu sunt corelate cu edificiile reale. Iar lungimea sectorului de bulevard din video e atât de mare, încât pare să nu conţină doar extinderea care trebuie făcută acum, ci şi întreg bulevardul actual, care, în esenţă, nu necesită modificat, pentru că a fost amenajat de curând. Bulevardul din video aminteşte de filmele Fast and Furios, în care schimburile de trepte se făceau câte 10-20 la număr, într-o cutie de viteze imaginară.
Totuşi, oricât ar fi de slab realizată această prezentare grafică, de această extindere a bulevardului e cu adevărat nevoie şi despre ea s-a vorbit mai mult de un deceniu. Primarul anunţă că va face şi o prezentare publică a proiectului, iar pe parcursul lunii iunie vor fi lansate licitaţiile pentru lucrările de construcţie din acest proiect.
0
5,460
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!