(VIDEO) Să insişti în a nu-i permite unui camion să schimbe banda, stând în zona sa oarbă, e o idee neinspirată

28 Mai 2022, 09:34
Redacţia PiataAuto.md
Toţi cei care au avut parte de o şcoală auto bună şi de niţică experienţă în condus în viaţa reală, ştiu despre zonele de vizibilitate redusă sau chiar nulă a camioanelor. Cele mai critice zone sunt pe părţile laterale ale cabinei, de la colţurile faţă până la roţi, întrucât sunt zone în care vizibilitatea este obstrucţionată fizic de construcţia camionului, iar oglinzile de obicei nu cuprind deloc sau cuprind precar acea zonă. Prin urmare, să te afli în acea zonă e o situaţie ce necesită multă precauţie la manevrele camionului, mai ales dacă acesta îşi arată intenţia de a vira sau schimba banda, cum a fost în cazul unui accident de ieri din Chişinău, cu un camion şi o Dacia Logan.
Totul s-a produs în cea mai dificilă intersecţie din Chişinău, la sensul giratoriu de la străzile Ismail şi Calea Basarabiei, acolo unde fiecare segment de e semnalizat diferit, iar schimbările de benzi impun multă atenţie. Camionul voia să schimbe banda spre dreapta, pentru a ieşi spre Calea Basarabiei, dar Dacia Logan a continuat să înainteze alături de el, fie nedorind să-i cedeze spaţiu pentru manevră, fie neobservând indicatorul camionului şi intenţia şoferului de camion. În rezultatul insistenţei neinspirate de a nu permite trecerea camionului, în timp ce Dacia se afla în zona oarbă a acestuia, camionul a ajuns să acroşeze Dacia din plin, deteriorând-o.
Mai mult ca atât, după primul contact, şoferul camionului pare să nu fi sesizat accidentul, întrucât a continuat să mai înainteze, deteriorând Dacia şi mai mult. Întregul moment a fost surprins de o cameră de bord şi poate fi văzut mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online
0
23,459
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!