Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Şir de încălcări chiar în faţa poliţiştilor care dirijează circulaţia în Chişinău, tolerate fără vreo acţiune

13 Mai 2022 - 10:07
Redacţia PiataAuto.md
Un vizitator ne-a expediat la redacţie un material video, filmat de el, care scoate în evidenţă o situaţie de inacţiune din partea poliţiei din Chişinău, atunci când chiar în faţa poliţiştilor se produce un şir constant de încălcări de circulaţie, la una din intersecţiile notorii pentru încălcările constante.
E vorba de intersecţia străzii Pan Halippa şi Alexei Mateevici, acolo unde, din cele 3 benzi de circulaţie de pe Pan Halippa, de pe cea din stânga se poate vira la stânga pe Mateevici, stradă care are o singură bandă pe sens. Doar că adeseori fluxul de trafic care virează stânga e destul de mare, astfel încât pe banda stângă se formează rânduri, iar alături, pe banda din mijloc, periodic se poziţionează şoferi mai şmecheri, care vor să vireze şi ei stânga de pe banda din mijloc, pentru ca mai apoi să creeze dificultăţi la reîncadrarea în fluxul de trafic, întrucât strada Mateevici, aşa cum spuneam, are o singură bandă pe sens.
Ei bine, în video-ul surprins de vizitator, la această intersecţie stau doi poliţişti de patrulare, pentru a dirija periodic traficul pe aici, de obicei prin reţinerea traficul din direcţia opusă a aceleiaşi străzi, pentru ca un număr mai mare de vehicule să poată vira stânga la un ciclu de semafor. Şi în timp ce poliţiştii stau în intersecţie, un număr impresionant de mare de şoferi virează stânga de pe banda din mijloc, creând mai departe dificultăţi în trafic şi încălcând efectiv regulamentul circulaţiei rutiere chiar în faţa poliţiştilor, fără ca aceştia să aibă vreo reacţie. „Dacă poliţia permite acest lucru să se întâmple chiar sub nasul lor, păi nu mai înţeleg de ce avem nevoie de RCR.” — ne scrie vizitatorul în mesajul asociat imaginilor video.
E într-adevăr o situaţie neînţeleasă, ce merită a fi discutată. Or, chiar dacă există uzanţe de încălcări frecvente într-o anumită intersecţie, inacţiunea unui poliţist când în faţa sa se produc încălcări nu poate fi un fapt firesc. Sigur, poliţistul ar putea chiar el dirija fluxul de trafic de pe banda a doua, direcţionându-l spre stânga, iar în cazul în care poliţistul ar face asta, şoferii care ascultă de el nu comit încălcări. Însă în video-ul de mai jos nu pare a fi doar o asemenea situaţie, ci pur şi simplu o uzanţă autohtonă, în care până şi poliţiştii acceptă tacit aceste încălcări succesive.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter