(VIDEO) Suzuki a creat un roadster conceptual neaşteptat, cu motor de Hayabusa şi propulsie hibridă

26 Mai 2022, 13:03
Redacţia PiataAuto.md
Suzuki are o abordare foarte diferită în maşinile şi motocicletele pe care le produce. În lumea pe două roţi, Hayabusa e o motocicletă cu performanţe superbe, de top absolut, care a trebuit limitată electronic ca să nu meargă mai multe de 300 km/h. În lumea maşinilor, Suzuki are maşini mult mai temperate şi mai practice, unele chiar bugetare. Acum, însă, Suzuki experimentează cu o contopire a celor două lumi.
Cei de la Suzuki au dezvăluit un roadster conceptual neaşteptat, numit Vision Gran Turismo. Şi pentru că trăim într-o lume tot mai digitală, şi noul concept Suzuki există doar în formă digitală, în jocul video Gran Turismo şi-n imagini generate digital. Dar ideea acestuia e atât de intrigantă, încât o reacţie copleşitoare a fanilor ar putea determina producătorul nipon să ajungă şi la producţia unui asemenea model.
Roadsterul e unui compact, cam de talie lui Swift. Designul, proporţiile şi ingineria sugerează o greutate totală foarte redusă a întregii maşini, confirmată prin datele anunţate de producător — doar 970 kg. Iar partea cea mai neaşteptată e motorul cu ardere internă şi întreg sistemul de propulsie. Cei de la Suzuki au pus un motor de la motociclete Suzuki Hayabusa, de 1,340 cm cubi, pe care l-au montat median, în spatele celor două locuri. Pe lângă asta, mai există trei electromotoare, parte a unui sistem de propulsie hibrid, iar puterea cumulată ajunge la 432 CP, cu un cuplu de 610 Nm! Un Suzuki sport, de 432 CP, asta e ceva ce n-a aşteptat nimeni, cu siguranţă!
Chiar dacă în istorie Suzuki a mai avut tentative de a crea lucruri conceptuale superbe, care nu s-au materializat în practică, de această dată parcă ar exista mai multe premise pentru ca Suzuki să ajungă a produce într-o zi, un asemenea model unic în lume.

Vezi mai jos şi un video, generat digital, cu noul concept Suzuki.
0
2,521
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!