(VIDEO) Un Ford Mustang în ediţie rară Boss 351, descoperit într-un garaj din SUA, după 46 de ani în care a stat nemişcat

20 Mai 2022, 14:11
Redacţia PiataAuto.md
E greu de crezut uneori, dar în zilele noastre încă se mai descoperă automobile superbe, care au rămas să zacă neglijate în garaje sau hangare. Şi mai fascinant e să descoperi o un model în ediţie rară, adorată de pasionaţi, care, într-o stare bună ar valora o avere. Anume un asemenea Ford Mustang rar a fost descoperit de curând în SUA.
E vorba de Mustang în ediţie Boss 351, din 1971, acest an fiind şi unicul în care această ediţie a fost produsă. Pe atunci Mustang avea ediţia de top Boss 429, iar ulterior a apărut şi Boss 351, ca un soi de versiune uşor mai accesibilă, dar în continuare fascinantă, a muscle-car-urilor cu inscripţie Boss pe ele. Maşina avea un motor V8 de 351 inch cubi, adică 5.75 litri, din care scotea circa 330 CP. Şi s-au produs doar 1,806 exemplare de Ford Mustang Boss 351!
Foto: Ford Mustang Boss 351, din 1971

Iar istoria acestei maşini e foarte curioasă. A fost cumpărată nouă de proprietarul de atunci, care a parcurs cu ea 46 mii mile, echivalentul a circa 74,000 km. Acesta avea daltonism şi nu putea distinge culorile, aşa că a crezut că a cumpărat un Mustang roşu. Însă aceste ediţii veneau doar în galben şi abia întâmplător, mult timp dup achiziţie, soţia i-a zis că maşina e, de fapt galbenă.
Maşina a fost condusă până în 1976. După criza petrolului din 1973, când petrolul se scumpise brusc în SUA, proprietarul a încerca să schimbe carburatorul de la unul cu 4 camere la unul cu 2, ca să-i reducă puterea motorului şi, implicit, consumul. Se pare că ceva n-a mers bine şi motorul a rămas nefuncţional, iar maşina a rămas să zacă 46 de ani.
Autorul unul unui canal de youtube din SUA, specializat în asemenea descoperiri, a şi găsit-o, datorită fiicei proprietarului iniţial. Aceasta i-a spus că a şi vândut maşina unui entuziast, care va încerca s-o reanimeze. Deşi la nivel estetic maşina arăta oribil, mai ales din cauza depunerilor pe ea, de după acest praf se ascunde o bijuterie cu potenţial uriaş de restaurare, aşa că noul proprietar va putea cu siguranţă să o transforme într-o superbă maşină de colecţie.
Vezi în video-ul de mai jos istoria descoperirii acestui Ford Mustang Boss 351.
0
14,793
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!