(VIDEO) Un Lucid Air a parcurs peste 1,100 km cu un singur plin al bateriei şi a stabilit un record mondial

26 Mai 2022, 11:42
Redacţia PiataAuto.md
Lucid Air este printre maşinile electrice cu cea mai mare autonomie din câte există azi în lume, iar încă de la etapa de pre-producţie cei de la Lucid spuneau că, teoretic, maşina va putea atinge 1,000 km cu un singur plin al bateriei. Mai apoi, când a intrat în producţie, autonomia oficială a fost omologată la 520 mile, adică 837 km. O cifră excepţional de bună, oricum, dar autorii unui canal de youtube din SUA s-au gândit să încerce a o depăşi şi a stabili un eventual record mondial.
Aşa că şi-au găsit un traseu absolut plat, care să nu aibă urcuşuri şi coborâşuri. Şi pentru că le păsa doar de autonomia maximă, au decis să circule cu 27 mile la oră, deci cam 43.5 km/h. Au schimbat şoferi de mai multe ori, şi după fiecare oprire au accelerat foarte lent.
Au condus două nopţi şi o zi şi au ajuns cu bateria descărcată după 1,106.27 km parcurşi, cu un singur plin al bateriei! Un rezultat excepţional de bun, deci, cu mult mai bun decât cel omologat oficial, dat fiind că şi condiţiile de înaintare au fost cu răbdare imensă. Şi au atins şi cifra magică de 1,000 km, la care aspira cândva Lucid.
Recordul mondial care includea şi circuite şi prototipuri nu au fost doborât. Însă acest rezultat a setat un record mondial pentru cea mai mare autonomie pentru un automobil de serie, pe drumurile publice.
Vezi toată experienţa de stabilire a acestui record în video-ul de mai jos.
0
15,091
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!