(VIDEO) Un curier din Chişinău cu monociclu electric, admirat de şoferi pentru echiparea sa exemplară şi abilităţile de condus

19 Mai 2022, 08:27
Redacţia PiataAuto.md
În ultimii ani în mai multe oraşe europene vehiculele mici electrice, precum trotinetele sau scuterele, au devenit tot mai multe la număr pe drumurile publice, iar în contextul creşterii preţurilor la carburanţi, e foarte probabil să vedem şi mai multe asemenea vehicule pe străzi. Problema era lipsa reglementărilor exacte pentru ele, iar mulţi dintre cei care alegeau să le conducă nu îmbrăcau măcar o elementară cască de biciclist, pentru protecţie, sau o vestă reflectorizantă, deşi atingeau viteze comparabile cu maşinile. Un curier din Chişinău, însă, a stârnit admiraţia şoferilor prin echiparea sa şi abilităţile de condus.
Tânărul din Chişinău a fost surprins circulând pe un monociclu electric, un vehicul care e mult mai greu de condus decât o trotinetă cu două roţi, sau un scuter. Acesta urca în pantă pe strada Tudor Vladimirescu, apoi pe strada Kiev, având o viteză comparabilă cu cea a maşinilor, ocupând totodată şi una din benzi, aflându-se pe mijlocul acesteia. E curios că tânărul a ajuns să stăpânească atât de bine condusul monociclului său electric, încât în apropierea denivelărilor frânează şi reuşeşte să le treacă bine.
Dar, cel mai admirabil lucru din toată ecuaţia e faptul că acest tânăr s-a echipat complet, la nivelul unui motociclist, având o cască de motocicletă, care să-i protejeze complet capul, cu elemente reflectorizante pe ea. Pe lângă asta, tânărul are mănuşi de protecţie de tipul celor folosite de motociclişti, ba chiar şi protecţie masivă la genunchi, astfel încât, o eventuală cădere să-l protejeze la maxim de traume.
Video-ul a fost filmat de pasagerul unui automobil, iar majoritatea şoferilor şi-au exprimat admiraţia pentru atitudinea tânărului faţă de siguranţă. Sigur, unii şoferi au comentat că circulaţia pe mijlocul benzii cu acest vehicul n-ar fi corectă, dar totuşi, faţă de mulţi alţi conducători de tot soiul de trotinete, acest curier e echipat la maxim la capitolul de siguranţă. Şi apoi, fiind inventiv, acest tânăr cu siguranţă şi-a organizat munca de curier astfel încât să fie mai eficient decât alţii prin folosirea acestui monociclu şi să câştige mai mult într-un mod onorabil. Vezi momentul surprins cu el în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Struna Nicoletta
0
18,493
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!