(VIDEO) Un youtuber din SUA montează un motor diesel într-o Tesla Model 3

12 Mai 2022, 18:38
Redacţia PiataAuto.md
Faptul că modelele Tesla nu sunt decât electrice nu-i lasă pe unii pasionaţi de motoare cu ardere internă să doamnă liniştiţi. Pe deasupra, costurile uriaşe de reparaţie a unor exemplare accidentate Tesla favorizează existenţa unui număr mare de automobile casate, numai bune pentru tot soiul de experimente. Iar un youtuber din SUA a pornit o modificare deocheată, încercând să monteze un motor diesel pe o Tesla Model 3.
Aici unii dintre noi şi-ar putea aminti despre vestea că anul trecut un youtuber din SUA a montat un motor V8 de Chevrolet sub capota unei Tesla Model S, pentru asta fiind nevoie de construit şi un nou tunel de transmisie în caroseria Teslei. Ei bine, e vorba de acelaşi youtber. Şi pentru că Tesla cu motor V8 a avut priză la public, atât la show-ul SEMA, cât şi online, acesta s-a gândit să realizeze acum un nou experiment.
De această dată pentru a face provocarea diferită, s-a recurs nu la Model S, ci la Model 3, mai compact. Au vrut să monteze un motor Cummins de 6 cilindri, însă era prea mare, aşa că au optat pentru unul de 4 cilindri, dar care e oricum uriaş, provenind de pe un soi de camion. Au găsit şi o transmisie automată.
Însă, spre deosebire de lunile de muncă le la montarea unui V8 pe Model S, pentru a putea integra acel motor în caroseria maşinii electrice, acum s-a mers pe o cale mult mai simplistă, luându-se un cadru de un pick-up, pe care caroseria a fost pur şi simplu fixată, fără a se munci la crearea unui tunel de transmisie. Pentru acest tunel caroseria a fost tăiată, mizându-se pe faptul că acel cadru va asigura rigiditatea necesară. Şi mai e mult de muncă la viitoarea Tesla Model 3 Diesel.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
4,045
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!