(VIDEO) Volkswagen ID4 a marcat un nou record mondial de altitudine, urcând pe un vulcan din America de Sud

30 Mai 2022, 17:49
Redacţia PiataAuto.md
În lumea noastră există un aventurier pe nume Rainer Zietlow, specializat în atingerea a tot soiul de recorduri cu automobile. În ultimii ani, însă, acesta aproape că a petrecut mai mult timp la bordul modelelor electrice VW decât acasă, iar acum a mai marcat un record mondial cu SUV-ul ID.4 GTX.
În prima aventură cu electricele VW, Zietlow a petrecut 65 de zile cu un ID.3 prin Germania, parcurgând 28,000 km vizitând dealeri VW, pentru a bifa un record. Apoi, din iulie până în octombrie 2021, Zietlow a petrecut 97 zile la bordul unui VW ID.4 în SUA, tot pentru a vizita dealeri VW şi a parcurge 57,000 km, o distanţă record parcursă în interiorul unei ţări pe parcursul unei singure călătorii. Protagonistul a vizitat 628 dealeri în cele 97 zile, deci a avut calendarul plin de vizite de curtoazie, făcute de dragul de a învârti kilometri.
Acum, însă, la jumătate de an distanţă, Zietlow a mai urcat din nou la bordul unui model VW electric, de această dată fiind vorba de SUV-ul mai performant ID.4 GTX, iar misiunea fiind una mult mai interesantă decât de a vizita dealeri VW. Rainler Zietlow a pornit din Santiago de Chile, a trecut prin Argentina şi a ajuns în Bolivia, ajungând la vulcanul Uturuncu. Acolo SUV-ul electric a avut misiunea de a urca cât mai sus, pe un drum vechi, restaurat de curând, încercând să ajungă până după 5,000 metri altitudine.
Spre deosebire de motoarele cu ardere internă, care pot manifesta o scădere de putere din cauza aerului mai rarefiat de oxigen la altitudine mare, maşinile electrice nu au o asemenea problemă, aşa că puterea lui ID.4 GTX a fost exact aceeaşi. Sigur, bateria electrică şi autonomia au constituit alţi parametri de care a trebui să se ţină cont la urcarea pe drumul vulcanic, dar maşina a ajuns cu bine până la 5,816 metri altitudine, stabilind astfel un record pentru maşinile electrice.
Vezi mai jos un scurt video cu ultima zi din cele 11, câte au fost necesare pentru parcurgerea traseului prin cele trei ţări şi urcarea pe vulcan.

0
1,799
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!