Acesta e cel mai mare Hummer din lume, cu 4 motoare diesel, câte unul pentru fiecare roată

25 Iunie 2022, 11:35
Redacţia PiataAuto.md
Ceea ce vedem în imaginea de mai jos sunt două Hummer-e, însă nu e o situaţie în care ar fi o maşină adevărată şi una mai mică, de jucărie. Maşina mai mică e cea de serie, în timp ce maşina mai mare e jucăria şeicului Hamad bin Hamdan al Nayen, dar totodată o maşină perfect funcţională şi capabilă de a se deplasa singură. Îi spune Hummer H1 X3, iar partea cu X3 sugerează că toate dimensiunile sunt de 3 ori mai mari, ceea ce în mărimi volumetrice ar însemna că avem un Hummer de 9 ori mai voluminos.
Şeicul e deţinătorul a câteva muzee de maşini în Dubai şi Maroc, având şi un muzeu specializat de offroad, cu circa 1.000 de vehicule, multe dintre care sunt copii mai mari ale celor originale. A construit Hummer-ul special pentru muzeul său, ca punct de atracţie, dar despre acest vehicul nu s-a ştiut nimic până astă primăvară, când acesta a parcurs drumul spre muzeu şi a ieşit pentru prima dată în public.
Maşina are 14 metri lungime, 6,6 metri înălţime şi 6 metri lăţime şi dedesubt sunt vizibile construcţii adiţionale la roţi, care ne-ar putea duce cu gândul că fiecare roată ar fi propulsată electric, ca în cazul camioanelor mari de mină, iar electricitatea ar fi asigurată de un motor diesel.
Însă fiecare roată are, de fapt, câte un motor diesel separat, care-şi transmite forţa prin reductoare către roţi. Acestea, la rândul lor, sunt fixate de construcţii metalice fixe, fără vreo suspensie. La cât de mari sunt anvelopele, ele oferă amortizare suficientă.
Despre puterea motoarelor nu se anunţă nimic, pentru că ea nici nu mai contează, or, vehiculul se deplasează foarte încet, din cauza dimensiunilor sale. Ambele punţi pot fi viratoare, dar chiar şi aşa, deplasarea spre muzeu a necesitat asistenţa poliţiei din Dubai în dirijarea traficului din jur.
În interior sunt două etaje, inclusiv o terasă cu vedere, şi chiar o toaletă. Odată amplasat în muzeul de offroad din Dubai, acesta devine disponibil pentru a fi admirat public de către toţi vizitatorii, iar şeicul se poate mândri că deţine cel mai mare Hummer funcţional din lume.
0
22,490
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!