Acesta e noul VW ID Aero, concurentul pentru Tesla Model 3 din Germania

27 Iunie 2022, 15:42
Redacţia PiataAuto.md
VW a dezvăluit astăzi formele primului său sedan electric, numit ID.Aero, şi creat pentru a concura direct cu Tesla Model 3. Deocamdată maşina e arătată în formă conceptuală cu promisiunea unei versiuni de serie în 2023, dar precomenzile ar putea începe cât de curând.
Germanii pun accent pe faptul că noul lor sedan electric va avea 600 km autonomie, sau chiar 620 km în ciclu oficial WLTP. E interesant că, deşi e construit pe platforma SUV-ului ID.4, sedanul obţine autonomia nu datorită unei baterii uriaşe, ci eficienţei mai mari în consum. Bateria are 77 kWh capacitate, ceea ce înseamnă un consum ţintit de circa 12 kWh/100 km.
Coeficientul aerodinamic al sedanului este de asemenea mult mai bun, ajungând la 0,23, ceea ce o ajută din nou la eficienţă. VW nu anunţă deocamdată greutatea totală a viitorului model, dar e firesc că acesta va fi simţitor mai uşor decât SUV-ul bazat pe aceeaşi platformă.
De asemenea, cei de la Volkswagen nu dezvăluie deocamdată informaţii despre versiuni şi motorizări, însă confirmă că noul lor sedan va fi intra în producţie în anul 2023, iar asamblarea exemplarelor destinate Europei va avea loc în Germania, la fabrica din Emden.
1
1,704
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!