Autorităţile din Moldova şi România anunţă primele soluţii pentru deblocarea situaţiei de la vama Leuşeni-Albiţa, cu sute de camioane în rânduri

10 Iunie 2022, 14:52
Redacţia PiataAuto.md
După mai bine de o săptămână în care rândurile de camioane de la vama Leuşeni-Albiţa au fost constant de circa 10 km, şi la această oră încă mai sunt, azi s-au anunţat decizii comune ale autorităţilor din Republica Moldova şi România, care sunt ţintite spre fluidizarea procesării controlului vamal şi degajarea rândurilor.
Astfel, controlul şi procedurile vamale ale camioanelor vor fi făcute de echipe mixte moldo-române. Partea din România va suplimenta dispozitivele electronice de procesare a documentelor şi numărul de lucrători vamali, iar astfel va asigura sporirea capacităţii de procesare a camioanelor.
Fluxul de mărfuri va fi divizat în funcţie de încărcătură. Camioanele goale, de exemplu, vor trece prin punctele de capacitate mică. Divizarea pe tip de încărcătură va permite sporirea vitezei de procesare. De asemenea în România autorităţile fitosanitare şi sanitar-veterinare vor trece la un program de lucru de 24 ore, 7 zile din 7, pentru a asigura continuitatea procesului vamal.
Respectiv, odată cu implementarea acestor măsuri va creşte capacitatea de procesare, rândurile existente ar trebui să se diminueze până la minim, cel mai probabil în decurs de câteva zile, iar formarea altelor noi ar trebui să poată fi evitată. Deocamdată, la situaţia zilei de azi, rândurile mai persistă, iar o şoferii care au intrat luni dimineaţa în vamă au reuşit să intre în România abia azi dimineaţă, vineri, în cea de-a 5-a zi de stat în rând.
Foto: Cristina Pruteanu, şoferiţă de camion, a relatat că a reuşit să intre în România abia azi dimineaţă, stând de luni în rândul de la vamă
0
1,367
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!