BMW a lansat oficial noul M3 Touring, primul M3 cu o caroserie de acest tip din istorie

22 Iunie 2022, 09:46
Redacţia PiataAuto.md
Despre BMW M3 Touring vorbim de aproape un an, de când bavarezii au confirmat că pregătesc un asemenea model, care e şi primul break M3 creat vreodată în istorie. Au urmat tot soiul de informaţii picante, iar mai nou am văzut cu toţii şi recordul stabilit de noul model, încă în formă camuflată, pe Nurburgring. Acum, însă, a venit şi debutul oficial, modelul fiind arătat în toată splendoarea, cu toate datele tehnice dezvăluite.
La nivel estetic modelul aduce lucruri absolut predictibile, cu o faţă identică celei de pe M3 Sedan, şi o caroserie la fel de lată ca şi acel model. Această lăţime se simte şi la aripile spate, care derivă spre un posterior marcat de incizii în bara de protecţie şi difuzoare masive, care vor face modelul uşor de recunoscut pe străzi. Modelul pune accent şi pe aceeaşi nuanţă de gri, care s-a dovedit foarte populară la M3 Sedan. Pe lângă asta, apare şi o culoare neagră în vizor, care dă un aspect ştrengăresc acestui break.
Sub capotă debutează versiunea de 510 CP a motorului de 3,0 litri, de pe BMW M3 Competition în caroserie sedan. Noul M3 Touring face uz şi de sistemul de tracţiune integrală M xDrive, care favorizează tracţiunea spate şi chiar dispune de un regim de transmitere a cuplului doar pe puntea posterioară.
Acceleraţia de la 0 la 100 km/h ia 3,6 secunde, iar de la 0 la 200 km/h — numai 12,9 secunde. Viteza e limitată electronic la 250 km/h, dar un pachet opţional poate ridica limita la 280 km/h.
Desigur, toate astea vin la pachet cu practicismul complet al unui break de familie — de la spaţiul generos pe bancheta spate, posibilitatea rabatării acesteia, până la portbagajul mare.
Aşa că, mai ales în ţările unde se dă preferinţă break-urilor, noul BMW M3 Touring va fi un adevărat deliciu pentru cei ce vor o singură maşină de familie, dar care să-i împace pe toţi în mod excepţional.
0
1,406
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!