BMW a pornit construcţia unei fabrici în Ungaria, la Debrecen, unde va asambla automobile electrice

7 Iunie 2022, 13:18
Redacţia PiataAuto.md
BMW a pornit construcţia unei noi fabrici în Ungaria, al Debrecen, la doar 40 km de hotar cu România, anunţând că suma totală a investiţiilor în noua fabrică se ridică la 1 miliard de euro. Germanii mai anunţă că noua fabrică va fi o mostră a inovaţiei şi tehnologiilor de ultimă oră în procesele de fabricaţie, iar acolo se vor asambla viitoarele automobile electrice BMW.
Astfel, BMW se alătură celor de la Audi şi Mercedes, care au deja fabrici în Ungaria, la Gyor şi, respectiv, Kecskemet. Noua fabrică BMW din Debrecen se va întinde pe o suprafaţă de 400 hectare, şi va avea o capacitate de producţie de 150 mii automobile anual. Fabrica va avea şi producţie a componentelor de caroserie, şi de vopsire a lor, dar şi asamblare finală a vehiculelor. Fabrica urmează a fi gata de startul producţiei de serie în 2025.
Foto: Hans-Peter Kemser, director executiv al noii fabrici BMW din Ungaria, detaşat din Germania în Ungaria. Majoritatea celorlalte poziţii de management vor fi ocupate de angajaţi locali.

E interesant că noua fabrică a BMW va fi neutră din punct de vedere al emisiilor CO2. Aceasta nu va folosi gaz natural sau alţi combustibili fosili, cu doar electricitate, iar aceasta va veni doar din surse regenerabile. O parte din energie va veni direct de la panourile fotovoltaice montate la fabrică, alta va veni de la alte surse din apropiere. Se va renunţa chiar şi la uscarea vopselei de pe caroserie în cuptoare ce rulează cu gaz natural, aplicându-se o vopsea diferită, care se va usca în decursul procesului de asamblare.
Fireşte, orice asemenea fabrică înseamnă o dinamizare atât la nivel de ţară, cât şi regională a economiei, cu furnizori care se dezvoltă în jurul fabricii. Fiind atât de aproape de România, noua fabrică va face cu siguranţă uz de producţia mai multor furnizori din România, mai ales din cei localizaţi în vestul şi centrul ţării.
0
1,168
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!