Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Camioanele din Republica Moldova, care transportă marfă la export, nu mai au nevoie de autorizaţii în UE

30 Iunie 2022 - 09:48
Redacţia PiataAuto.md
Transportatorii din Republica Moldova au avut de-a face decenii la rând cu birocraţia autorizaţiilor de transport pentru camioanele lor, acestea fiind solicitate pentru fiecare ţară traversată în parte şi adeseori numărul lor era insuficient. Toate astea duceau la timp pierdut, ineficienţă în timpul utilizat, costuri adiţionale, dar şi situaţii tensionate în împărţirea autorizaţiilor. Ieri, însă, Republica Moldova a semnat acordul de liberalizare a transportului de mărfuri cu Uniunea Europeană, iar tot acest coşmar birocratic ia sfârşit.
Astfel, conform acordului, camioanele care transportă mărfuri moldoveneşti la export pot tranzita întreg spaţiul UE fără autorizaţii de transport. Astfel, până şi camioanele din Moldova care au ca destinaţie finală o ţară non-UE pot tranzita liber teritoriul UE, fără necesitatea autorizaţiilor. Pentru a face acest lucru posibil, în ultimele luni Moldova a făcut mai multe actualizări interne, pentru a se integra în sistemul de transport european.
Acordul va rezolva, astfel, atât probleme cronice, ce persistau de decenii încoace pentru transportatorii din Moldova, cât şi probleme acute, apărute în urma războiului din Ucraina, când multe camioane sunt nevoite să opteze pentru rute ocolitoare prin state UE. La modul practic, asta va însemna resurse enorme pentru transportatori şi sporirea vitezei cu care sunt organizate logistic cursele de camioane.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter