Cehia a lansat un program de echipare a pompierilor cu camioane noi, au fost alese modele Tatra 6x6

12 Iunie 2022, 10:14
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când în ţara ta se produc camioane cu adevărat bune, e logic să optezi pentru ele în echiparea instituţiilor statului şi e clar de ce — pentru că astfel susţii economia propriei ţări, inclusiv angajaţii care muncesc acolo. De curând, Cehia a anunţat un program mare naţional de echipare a pompierilor cu camioane noi şi capabile. După concurs, au câştigat două companii cehe în parteneriat — Kobit şi Tatra, Kobit fiind producător de echipamente speciale pentru camioane, iar Tatra producător de camioane propriu-zise.
Astfel, cele două companii vor produse împreună 50 de camioane de pompieri, în formulă 6x6. Tatra va produce camionul cu şasiu şi cabină, şi toate pregătirile necesare pentru instalarea echipamentului de pompieri, apoi Kobit va produce şi instala acele utilaje pe camion, definitivând funcţionalitatea acestuia drept vehicul de intervenţie pentru pompieri.
Noile camioane de pompieri din Cehia sunt din seria Tatra Force în formulă 6x6. Camioanele vor fi dotate cu motorul diesel Tatra V8 de 442 CP, răcit cu aer, conform cu standardul Euro 5. Cele 50 de camioane de pompieri, produse şi livrate în Cehia, vor costa împreună cu echipamentul în total 392 milioane de coroane fără TVA, ceea ce rezultă într-un preţ de 7.840.000 de coroane per camion, iar asta înseamnă un preţ de circa 317 mii euro per camion complet echipat.
În ultimii ani, majoritatea vecinilor Cehiei au cumpărat camioane Tatra pentru serviciile lor de pompieri. Doar anul trecut, Germania a cumpărat 77 de camioane, într-un parteneriat Tatra şi Rosenbauer, în 2020 alte 46 de camioane au fost contractate de Polonia, fiind livrate anul trecut, iar ulterior alte câteva zeci de camioane au fost contactate de un land din Germania. La licitaţia din Cehia de acum au participat 4 companii, 3 dintre care erau cehe şi una din altă ţară.
0
4,197
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!