Cele 27 ţări membre UE au dat aprobarea finală pentru interzicerea motoarelor cu ardere internă din 2035

29 Iunie 2022, 14:34
Redacţia PiataAuto.md
Acum o săptămână anunţam despre unda verde dată de parlamentarii europeni săptămâna trecută pentru iniţiativa de a interzice motoarele termice începând cu anul 2035 şi menţionam atunci că urmează etapa de vot final din partea ţărilor membre, pentru ca acea interdicţie să aibă putere legală de implementare. Ei bine, etapa finală nu s-a lăsat mult aşteptată şi a fost votată astă noapte.
Astfel, decizia a fost aprobată prin votul celor 27 de state membre, iar din 2035 vor fi interzise efectiv maşinile noi cu motoare cu ardere internă. Din punct de vedere legal, se limitează emisiile de CO2 la zero absolut, iar asta înseamnă că nu mai poate exista nici un proces de combustie într-un motor de maşină. Vor fi afectate, prin urmare, şi maşinile hibride, care vor fi de asemenea interzise.
Decizia finală lasă, totuşi, loc pentru anumite excepţii în ceea ce vizează combustibilii generaţi sintetic, dar şi nişte posibilităţi pentru vehiculele plug-in hibride, cu anumite condiţii privind neutralizarea emisiilor care vor fi generate de acestea. Deci, teoretic, vom mai putea vedea nişte modele precum Ferrari, care vor fi catalogate ca hibrizi cu încărcare de la priză. Tot companiile mici, precum Ferrari, vor obţine amânări a acestor interdicţii dacă livrează maxim 10.000 automobile pe an.
0
2,045
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!