Drumul de centură al oraşului Comrat va fi gata în termen de 2 luni, iar în toamnă va exista un drum rapid din Chişinău spre sudul Moldovei

29 Iunie 2022, 09:31
Redacţia PiataAuto.md
Drumul de centură al oraşului Comrat e în proces de construcţie de câţiva ani buni deja, în cadrul unui proiect de definitivare a traseului M3 din Chişinău spre Giurgiuleşti, în sudul Moldova. Astăzi administraţia de Stat a Drumurilor a anunţat că şoseaua de centură a Comratului va fi gata în termen de 2 luni, până la sfârşitul lunii august.
Întregul traseu de ocolire a oraşului Comrat are o lungime de 18 km şi a presupus şi construcţia unor intersecţii denivelate şi poduri, având un buget total de 29,4 milioane de euro. Drumul e construit de o companie din Turcia, iar o inspectare recentă a celor de la ASD a arătat că lucrările sunt la o etapă de 85%.
Anterior, în luna martie, cei de la ASD au promis după o inspectare similară că şi sectorul nou, direct, dintre Porumbrei şi Cimişlia, va fi de asemenea gata în august, conectându-se cu traseul actual M3 dintre Chişinău şi Porumbrei. De la Cimişlia până spre Taraclia e un drum cu carosabil bun, iar ocolirea Comratului va face deplasarea spre sudul Moldovei, până spre Taraclia sau Cahul, mult mai rapidă, urmând ca şi sectoarele până la Giurgiuleşti să fie perfecţionate în mod similar. Pe ruta dintre Cahul şi Giurgiuleşti în prezent se lucrează şi la drumul de ocolire al satului Slobozia Mare, drum cu o lungime de 18,2 km, progresului căruia în aprilie 2022 fusese estimat la 37%, dar tot atunci se promitea că-n septembrie 2022 şi acesta va fi gata.
Prin urmare, dacă toate acestei termene şi promisiuni vor fi respectate, în toamnă ar trebui să avem un drum civilizat complet din Chişinău până în cel mai sudic punct al Moldovei.
0
4,702
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!