Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(FOTO) Acestea sunt camioane Roman, produse la Braşov, care mai muncesc pe drumurile din Cuba în prezent, surprinse de un fotograf cubanez

30 Iunie 2022 - 19:56
Redacţia PiataAuto.md
Fabrica de camioane din Braşov a fost una care, în timpurile sale de apogeu, concura la volumele de producţie cu producători europeni renumiţi, precum Scania, nemaivorbind de cei din estul Europei, precum Tatra. Iar camioanele din Braşov erau exportate în zeci de ţări ale lumii, o mare pare din ele fiind socialiste, fireşte. Cuba a fost una din pieţele importante de export. Şi, din cauza embargourilor şi izolării acestei ţări, durata de viaţă a vehiculelor din această ţară e mult mai lungă decât în alte părţi, oamenii reparându-şi maşinile şi camioanele chiar şi atunci când acestea au zeci de ani în exploatare.
Tocmai asta face ca până şi în prezent, în anul 2022, în Cuba să mai muncească zeci de camioane Roman. Localnicii le tratează ca pe o parte firească din peisaj, iar turiştii ies prea puţini în afara Havanei sau a plajelor pentru a le observa. Dar aceste camioane, produse în România, continuă să muncească şi azi în Cuba.
Un fotograf cubanez, pe nume Maikel Bernal, trăieşte în provincia Holguin, departe în adâncul ţării, spre est, şi totodată departe de Havana. Fotograful e pasionat de camioane şi vehicule speciale şi şi-a făcut un hobby din a surprinde asemenea vehicule, care-i par interesante, pe care le publică pe pagina sa.
Foto: Un Roman 19.256, surprins în Cuba în 2022

Şi printre vehiculele surprinse de Maikel Bernal se întâlnesc foarte des şi camioane Roman. Sigur, sunt frecvente şi cele venite din fosta URSS, sau din China de azi, dar frecvenţa mare cu care sunt surprinse camioanele româneşti relevă cât de multe sunt acestea la număr în provinciile cubaneze şi cât de multe dintre ele continuă să muncească zi de zi.
Fotograful menţionează şi timpul în care surprinde fotografiile, iar toate fotografiile incluse în acest articol sunt făcute în anul 2022, deci vorbim de camioane surprinse în prezent.
Foto: Camion Roman surprins în Cuba, în 2022. Foto: Maikel Bernal
Foto: Camion Roman surprins în Cuba, în 2022. Foto: Maikel Bernal
Foto: Camion Roman surprins în Cuba, în 2022. Foto: Maikel Bernal
Foto: Camion Roman surprins în Cuba, singurul din acest articol fotografiat în 2020. Foto: Maikel Bernal
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter