Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Germania se va opune interzicerii motoarelor cu ardere internă în UE din 2035

22 Iunie 2022 - 10:53
Redacţia PiataAuto.md
Germania nu este de acord şi se va opune interzicerii motoarelor cu ardere internă la nivelul Uniunii Europene din anul 2035, a declarat ieri Ministrul Finanţelor, Christian Lindner, în cadrul unei întâlniri a unei asociaţii de afaceri, care cuprinde peste 100 mii companii din Germania. Acesta a mai declarat că există nişe unde motoarele cu ardere internă îşi au loc şi trebuie să-şi aibă loc şi-n viitor, iar decizia de interzicere a fost greşită.
Despre o asemenea propunere din partea Comisiei Europene se discută de mai bine de un an, iar în această lună parlamentul european a votat propunerea, votul confirmând poziţia parlamentului, pentru ca a fi demarate negocieri cu fiecare ţară în parte. Abia după asta, un vot la nivelul întregii uniuni s-ar transforma într-o lege obligatorie.
Totuşi, nemulţumiri privind termenul atât de scurt de renunţare totală la maşinile cu ardere internă, de doar 13 ani, şi temerile privind potenţialul impact economic pe care l-ar putea avea interdicţia pentru industriilor mai multor ţări, au început a se face auzite, venind din Italia, Cehia, Franţa, iar acum şi Germania. Declaraţia de ieri a reprezentantului guvernului german este cea mai vehementă venită din această ţară de până acum.
Autorităţile franceze declarau anterior că interdicţia ar supune riscului până la 100.000 locuri de muncă în ţara lor, iar Germania a calculat că circa 10% din cei 830.000 angajaţi ai săi din industria auto ar putea să-şi piardă job-ul către anul 2035.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter