Harley Davidson a lansat un nou model de motocicletă electrică, mai accesibilă, iar ediţia de lansare s-a vândut în 18 minute

13 Iunie 2022, 10:52
Redacţia PiataAuto.md
Acum câţiva ani, Harley Davidson a fost unul din primii producători tradiţionali de motociclete, care au lansat în producţia de serie un model pur electric. Iniţial acea motocicletă avea un preţ de circa 30.000 dolari SUA şi mulţi priveau sceptic, dar vânzările au progresat, ulterior a fost creat sub-brand-ul LiveWire, iar preţul a scăzut la circa 22.000 dolari. Acum a venit şi timpul unui al doilea model în gamă, mai accesibil, iar fanii, mai obişnuiţi cu ideea că toţi producătorii caută să lanseze deja modele electrice şi recunoscând că Harley Davidson a fost printre primii, l-au primit deja cu braţele deschise.
Noul model poartă numele Del Mar S2 şi costă circa 15.000 dolari SUA. Noua motocicletă foloseşte însăşi structura bateriei drept schelet al motocicletei, renunţând la o mare parte din cadrul clasic al motocicletelor. Electromotorul are 82 CP, dar asta va fi suficient pentru o acceleraţie de la 0 la 100 km/h de circa 3,7 secunde. Întreaga motocicletă, apropo, cântăreşte 190 kg cu tot cu baterii.
Ediţia de lansare avea echipament special şi era cu 2.700 dolari mai scumpă decât preţul de start. S-au anunţat 100 de exemplare ale ediţiei speciale, care s-au vândut în doar 18 minute.
Astfel, noul model Harley Davidson a înregistrat un record de cerere pentru o nouă motocicletă electrică, iar asta spune lucruri importante despre cum s-a schimbat percepţia motocicliştilor despre motocicletele electrice şi despre faptul că mărcile tradiţionale, consacrate, lansează asemenea modele electrice, mai accesibile şi mai deschise publicului mai tânăr. E clar, nouă epocă electrică nu mai e doar la început pentru Harley Davidson, dar şi-a luat deja avânt.
0
1,687
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!