Încă o majorare semnificativă a preţului la carburanţi în Moldova, benzina se scumpeşte cu 34 bani, iar motorina cu 57 bani

8 Iunie 2022, 12:29
Redacţia PiataAuto.md
Scumpirile semnificative la carburanţi în Moldova continuă, cu noi şi noi recorduri atinse în fiecare zi. Azi ANRE a anunţat noi majorări importante de preţ pentru mâine, preţul benzinei apropiindu-se de 33 lei per litru, iar al motorinei — de 30 lei.
Mai exact, un litru de benzină se scumpeşte cu 0,34 lei şi va costa 32,93 lei. Raportat la cursul BNM al euro, asta înseamnă 1,62 euro/litru! Preţul unui litru de motorină se majorează aproape cu aceeaşi marjă ca şi ieri, crescând cu 0,57 lei şi ajungând la 29,87 lei. Raportat în euro, asta înseamnă 1,47 euro/litru.
Din nou, ANRE a venit azi cu explicaţii suplimentare de ce preţurile continuă să crească neîntrerupt şi le-a motivat de interzicerea importurilor de produse petroliere din Rusia în UE, cu rezultat al creşterilor la cotaţiile internaţionale, dar de această dată ANRE a menţionat că de vină ar fi şi relansarea economiilor lumii după o perioadă pandemică. Şi, ca să liniştească publicul, ANRE a menţionat că Republica Moldova are în continuare un preţ relativ scăzut la carburanţi, în comparaţie cu alte ţări europene, fiind printre primele 8 ţări cu cel mai mic preţ la benzină şi primele 5 la diesel.
0
1,965
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!