Istoria neştiută a lui Toto Wolf, şeful echipei Mercedes din Formula 1, care a muncit cândva pentru concurenţi

24 Iunie 2022, 19:01
Redacţia PiataAuto.md
Toto Wolf e simbolul echipei de Formula 1 a celor de la Mercedes aproape mai mult decât e Lewis Hamilton, mai ales de când producţia Drive to Survive de pe Netflix scoate în evidenţă, de 4 ani la rând, toate intrigile nevăzute de după cortină. Şi cum Toto conduce o echipă care a fost campioană mondială atâţia ani la rând, personalitatea sa a devenit emblematică pentru succesul echipei. Însă despre istoria sa de dinainte de Mercedes se ştie foarte puţine, iar cel mai surprinzător e că Toto a muncit chiar pentru cel mai aprig concurent al său de azi.
Foto: Toto Wolf, şeful echipei Mercedes in Formula 1, în zilele noastre

Toto Wolf a fost familiar cu scaunul de pilot. În anul 2009, de exemplu, Toto se afla pe Nurburgring şi încerca să bată un record cu un Porsche 911 RSR. Recordul anterior era de 7 minute şi 7 secunde. Toto a reuşit din prima să atingă 7:03.28.
Foto: Toto Wolf în 2009, pe Nurburgring

Însă pilotul de atunci nu s-a astâmpărat şi a vrut să mai doboare un record neoficial, de 6:58, obţinut cândva de Niki Lauda. O anvelopă prea uzată i-a jucat festa şi a ieşit în decor cu 268 km/h. I-a luat câteva luni să se recupereze după acel accident, în care îşi pierduse mirosul şi gustul din cauza afectării câtorva terminaţii nervoase. Niki Lauda, care mai trăia pe atunci, a declarat ulterior că tentativa lui Toto a fost cel mai neinspirat lucru pe care putea să-l facă.
Mai devreme, între 2006 şi 2013, Toto a fost pilot de raliu, fapt despre care şi mai puţini cunosc. Acesta a condus un Mitsubishi Lancer Evo în majoritatea sezoanelor, şi a avut şi rezultate frumoase, terminând inclusiv pe podium.
Foto: Toto Wolf, la volanul unui Mitsubishi în rol de pilot de raliu

Iar în acea perioadă Toto era încă un tânăr de vârstă fragedă, dar cu o pasiune la fel de mare pentru sporturile cu motor şi pentru spiritul de competiţie.
Foto: Toto Wolf şi copilotul său, la finalul unei etape de raliu din 2006

Iar la începutul anilor 2000, Toto Wolf era un pilot prezent în campionatul mondial de Gran Turismo, FIA GT. A concurat pentru BMW, Porsche şi Ferrari, iar în anul 2006 a scris istorie, învingând spectaculos cursa de 24 ore din Dubai pentru echipa... Red Bull.
Foto: Toto Wolf, în perioada în care era pilot Red Bull

Da, pe atunci între anii 2004 şi 2008, Toto Wolf a fost pilot Red Bull în FIA GT şi conducea un BWM E46! Pe atunci, nimeni n-ar fi bănuit că 10-15 ani mai târziu, Toto Wolf va fi un lider de un asemenea succes al echipei Mercedes, tocmai în Formula 1, şi-i va avea drept adversari principali tocmai pe cei de la Red Bull!
0
2,960
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!