La vama Leuşeni-Albiţa s-au desenat marcaje temporare pentru rândurile de camioane, iar poliţiştii vor fi prezenţi pentru securitate

9 Iunie 2022, 10:11
Redacţia PiataAuto.md
După zile la rând în care rândurile de camioane de la vama Leuşeni-Albiţa par să fie la fel de mari, în jurul a 10 km, iar timpul de aşteptare a unui camion în acest rând este de circa 4-6 zile, poliţia, împreună cu alte subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne au anunţat că intervin în organizarea securităţii din zonă, atât a traficului, cât şi a ordinii publice între şoferii de camioane.
Pentru că autorităţile vamale din Moldova şi România nu au implementat încă o soluţie vizibilă, care să reducă rândurile, cei de la MAI au început a aplica marcaje galbene temporare pe asfalt, delimitând spaţii de refugiu pentru celelalte vehicule, care sunt impuse să circule pe o singură bandă în ambele sensuri pe acest traseu. Aceste spaţii de refugiu au fost desenate ieri, la fiecare 300 metri, în ele fiind interzisă staţionarea camioanelor. Pe lângă asta, echipaje INSP vor fi prezente în zonă, în ture, pentru a asigura fluidizarea traficului şi siguranţa rutieră.
Aşadar, aplicarea marcajelor temporare sugerează că rezolvarea acestei situaţii de rânduri imense de camioane nu se întrevede în zilele următoare. Mai mult ca atât, marcajele temporare nu au fost aplicate cu bandă adezivă, cum se procedează în alte ţări, ci cu vopsea, semn că până şi după o eventuală rezolvare aceste linii galbene vor aminti pentru o perioadă lungă de aceste cozi de camioane.
0
1,345
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!