Mercedes EQXX şi-a depăşit propriul record şi a parcurs 1200 km cu un singur plin de baterie, în condiţiile lumii reale

24 Iunie 2022, 11:01
Ilie Toma
Acum două luni, Mercedes anunţa un record fascinant, atins de Vision EQXX, un vehicul electric conceptual, cu tehnologie fascinantă la bord şi greutate redusă, tehnologie care ar trebui să se transpună pe viitoarele automobile electrice de serie. Atunci, în aprilie, Mercedes EQXX a mers din Stuttgart până în Italia, pe autostrăzi, cu viteze de croazieră de până la 130-140 km/h şi a reuşit să parcurgă 1.008 km, având încă 15% baterie disponibilă, atingând un consum de 8,7 kWh/100 km. Ei bine, acum acelaşi EQXX şi-a doborât propriul record şi a reuşit să parcurgă 1.202 km cu un singur plin al bateriei.
Călătoria a fost realizată tot în condiţii reale de trafic, din Stuttgart până în Silverstone, Marea Britanie. Maşina electrică a mers pe autostrăzile Germaniei, apoi a intrat în Franţa lângă Strasbourg, apoi a ajuns la Calais, unde a trecut prin Eurotunnel Canalul Mânecii. A urmat apoi calea spre Londra şi şoseaua de centură a capitalei britanice, apoi spre Silverstone, unde maşina şi-a stors ultima energie pe un circuit sportiv, fiind condusă maxim de intens.
Rezultatul final e remarcabil, 1.202 km parcurşi cu o singură baterie, şi un consum şi mai bun decât în aprilie, de 8,3 kWh/100 km! Şi asta cu tot cu traficul intens de vară şi aerul condiţionat pornit la bord. Toată călătoria a durat 14 ore şi 30 minute, viteza medie de deplasare fiind 83 km/h.
Deci, o nouă realizare cu adevărat remarcabilă a acestui automobil electric Mercedes. Problema e că modelele actuale electrice ale celor de la Mercedes consumă de 3-4 ori mai mult decât cifra indicată de acest vehicul şi sunt cu o tonă mai grele. Prin urmare, dacă ingineria fascinantă a acestui prototip va ajunge în producţia de serie, Mercedes are toate şansele să se instaureze ca unul din lideri în electromobilitate.
0
26,557
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!