Noi creşteri semnificative de preţuri la carburanţi în Moldova, anunţate de ANRE, motorina se scumpeşte cu 64 bani

7 Iunie 2022, 12:13
Redacţia PiataAuto.md
ANRE tocmai a anunţat noile preţuri plafonate, valabile pentru ziua de mâine în Moldova. Preţurile cresc din nou semnificativ, cu +0,39 lei litrul de benzină şi cu 0,64 lei litrul de motorină. Astfel, mâine în Moldova un litru de benzină 95 va costa 32,59 lei, iar un litru de diesel va ajunge la 29,30 lei. Prin urmare preţul motorinei a depăşit cifra de 29 lei, iar preţul benzinei se apropie deja de limita a 33 de lei.
Raportate în euro, la cursul BNM de azi, un litru de benzină va costa deja 1,60 euro în Moldova! Iar un litru de motorină va costa 1,43 euro.
Noile creşteri sunt într-atât de semnificative, încât ANRE a venit din nou cu explicaţii, motivând creşterile record pe seama cotaţiilor de la bursele internaţionale, care se află în continuă creştere. ANRE a indicat că valoarea cotaţiilor Platts, care stau la baza preţurillor de referinţă în Moldova, a ajuns la 1.406 dolari tona pentru benzină şi 1.343 dolari tona pentru diesel. Totuşi, pe pieţele internaţionale cotaţiile la barilul de petrol WTI şi Brent constituiau sub 120 dolari tona la ora redactării acestui articol.
0
3,012
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!