Noului model electric Toyota bZ4X îi pot cădea roţile, şoferii sunt sfătuiţi să nu-l mai conducă, iar producătorul nipon anunţă un recall

24 Iunie 2022, 13:23
Redacţia PiataAuto.md
Noul model electric Toyota bZ4X şi paralela sa de la Subaru, Solterra, semnifică startul unei ofensive masive de electricitate în gama Toyota, dar cariera de piaţă a început cu un recall ruşinos. Celor două maşini electrice le pot cădea roţile din mers, iar producătorul nipon a recomandat ca proprietarii să nu-şi mai conducă maşinile până când acestea vor fi rechemate în service şi problema va fi rezolvată.
Problema vine de la un şurub al butucului roţii, care a fi prea slab strâns. Deci, nu e vorba de fixare a jantelor, ci a elementului esenţial de susţinere a roţii, accesul spre care trebuie asigurat în condiţii de service. Şuruburile slabe pot determinarea vibraţii şi într-un final desprinderea butucului de celelalte piese de suspensie, butucul căzând cu tot cu jantă. Fireşte, într-un asemenea caz situaţia are şanse mari să determine un accident. Toyota menţionează că virările strânse sau frânările bruşte pot spori şansele desprinderii butucului, iar riscul e prezent la toate roţile maşinii.
Toyota a depus deja notificări benevole de recall în Japonia şi SUA şi urmează s-o facă şi în Europa. Producătorul estimează că 5.300 exemplare ale celor două mărci sunt afectate, circa 2.700 din ele revenindu-i Toyotei. Din aceste 2.700, tocmai 2.200 au fost livrate în Europa, 260 în SUA, 110 în Japonia şi celelalte în alte regiuni ale lumii.
0
7,628
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!