Pe străzile Chişinăului a început a circula un troleibuz cumpărat acum un an din Italia, care are uşi din ambele părţi

27 Iunie 2022, 12:52
Redacţia PiataAuto.md
Primarul Chişinăului a anunţat în week-end că în capitală a început a circula un nou troleibuz articulat pentru străzile oraşului, de 18 metri lungime, care a fost anterior achiziţionat din Italia. Primarul a menţionat că aceste troleibuz va circula pe ruta 22. Doar acum aproape un an, în august 2021, primarul a mai anunţat odată acelaşi lucru, despre acelaşi troleibuz, pus tot pe ruta 22.
Foto: Imagine cu troleibuzul articulat, cu numărul 1001, publicat acum

Istoria acestui troleibuz e una deosebit de încurcată. Astfel, două troleibuze Phileas VDL au fost cumpărate în primăvara anului 2021 de către primărie din Italia, după ce stătuseră 7 ani nemişcate într-un depozit, aproape noi. După 7 ani, în 2021, primăria le-a cumpărat cu 50.000 euro fiecare, în loc de 700.000. În vara anului 2021 acestea au fost aduse la Chişinău, iar în august 2021 s-a anunţat că acelaşi troleibuz, cu numărul 1011, intră în circulaţie pe ruta 22, atunci vorbindu-se de regim de testare. Respectiv, ne-am întrebat ce a făcut acest troleibuz timp de un an şi de plasarea lui pe rută e anunţată încă o dată la 1 an distanţă. Şi, respectiv, ne interesează unde e al doilea troleibuz.
Foto: Imagine cu troleibuzul articulat, cu numărul 1001, publicată în vara lui 2021

Am contactat RTEC pentru a solicita explicaţii. De acolo ni s-a confirmat că e vorba de acelaşi troleibuz pe rută în formă de test acum un an, dar în urma testelor s-a constatat că acesta a avut nevoie de adaptări la sistemul electric şi la mai multe componente electronice. S-au făcut adaptări şi la soft şi la uşile laterale, cel mai probabil fiind vorba de dezactivarea uşilor de pe partea stângă. Toate aceste adaptări au durat până acum, şi abia în prezent troleibuzul a putut fi pus în operare în regim normal, după un an de la livrare. Celălalt troleibuz încă trece prin proceduri similare şi va fi pus în circulaţie în curând.
0
3,555
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!