Producţia de automobile în Rusia s-a prăbuşit cu 96,7%, cifrele fiind recunoscute oficial

30 Iunie 2022, 11:37
Redacţia PiataAuto.md
Agenţia guvernamentală RosStat din Rusia pare să fi tergiversat cât a putut anunţarea volumelor de producţie industrială pentru luna mai, cifrele fiind publicate abia ieri seară, la sfârşitul lunii iunie. Dar aceste cifre relevă o realitate jalnică a stării paralizate, în care a ajuns industria auto în această ţară după invazia din Ucraina, sancţiunile internaţionale aplicate Rusiei şi plecării majorităţii producătorilor de pe piaţă. În luna mai 2022, numărul automobilelor produse de toate fabricile din Rusia luate la un loc a fost doar 3.720 de automobile, cifră care e cu 96,7% mai mică decât mai 2021.
Mai mult ca atât, chiar dacă aceste cifre sunt comparate cu luna aprilie 2022, când unele fabrici mai încercau să producă sporadic automobile folosind componente din stocuri, în mai 2022 s-au produs cu 81,3% mai puţine maşini decât în aprilie 2022!
În luna mai, aproape toate fabricile auto au stagnat. Lada, spre exemplu, nu a produs nici un automobil, trimiţând angajaţii în şomaj tehnic. În prezent, o singură uzină Lada asamblează versiuni pustii şi foarte pustii a lui Lada Granta, fără airbag-uri şi ABS şi fără orice dotări de confort. Dar şi acea uzină operează cu normă redusă.
În stagnare completă s-au aflat şi mai continuă să se afle până în acest moment fabricile AvtoTor din Kaliningrad (asamblare de BMW, Hyundai, Kia), Mazda, Mercedes, Nissan, Toyota, Hyundai, VW, dar şi fosta fabrică Renault, redenumită în Moskvich. În luna mai au lucrat parţial doar fabrica UAZ şi o fabrică a producătorului chinez Haval, la care s-a alăturat producţia de serie mică a modelelor Aurus. Toate aceste fabrici împreună, însă, au produs un număr derizoriu de maşini, faţă de capacităţile lor.
0
1,869
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!