Traseul Soroca-Otaci din Moldova, unul aflat în stare deplorabilă de mulţi ani, urmează a fi reparat capital

7 Iunie 2022, 09:12
Redacţia PiataAuto.md
În ultimii 10-15 ani traseele naţionale din Moldova au mai cunoscut proiecte de reparaţii capitale, care au mai redresat starea lor, unele din ele fiind cu adevărat bine făcute şi rezistând deja de mai mulţi ani în stare bună. Dar traseul Soroca Otaci a fost cumva întotdeauna neglijat, iar un proiect de reparaţie a acestuia, pornit în 2016, s-a soldat cu falimentarea companiei care semnase contractul, iar drumul a rămas doar cu ceva pietriş în plus şi câteva operaţiuni de tasare.
Foto: Punctul de start al traseului. Sursa foto: NordNews.md

E vorba de traseul R9, traseul care are cea mai avariată porţiune între sensul giratoriu de la Şolcani spre Arioneşti, apoi şi spre Otaci. Întreg traseul urmează la o distanţă de 1-5 km linia frontiere nord-estice a Moldovei cu Ucraina şi pentru că din Edineţ, Donduşeni, Drochia şi Soroca şi Bălţi există şi alte trasee spre Ucraina, traseul spre Otaci a rămas cumva întotdeauna la coada priorităţilor pentru guvernele de toate culorile.
Aşa cum spuneam, în 2016 un start promiţător s-a dovedit a fi defectuos, iar acum Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale spune că intenţionează să-l repare capital. Reparaţia nu va începe acum, însă, ci la anul.
Foto: Starea actuală a carosabilului pe acest traseu. Sursa foto: NordNews.md

Şi asta pentru că ministerul a estimat costurile de reparaţie la 50 milioane de euro, bani pe care îi va contracta sub formă de împrumut şi-i va bugeta pentru anul 2023. Tot la începutul anul viitor urmează a fi anunţată şi licitaţia cu caietul de sarcini pentru construcţia acestui drum. Până atunci, şoferii sunt nevoiţi să circule pe un drum acoperit cu pietre mari şi tăioase, care le deteriorează des anvelopele, iar gropile, unele de peste 10-15 cm adâncime, sunt cu duiumul şi impun o deplasare lentă, într-o permanentă croire de traiectorii printre ele.
0
3,986
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!