Trei sute de euro pentru un Maserati Quattroporte cu parcurs infim, de pe vremea când asemenea maşini se mai produceau manual în Italia

8 Iunie 2022, 22:11
Redacţia PiataAuto.md
Maşina asta e deopotrivă o comoară şi o sursă de bătăi de cap pe mulţi ani înainte. E extraordinar de rară, are o istorie uriaşă, în spate, ba chiar are şi un parcurs infim, dar totodată e într-o stare care arată că proprietarul anterior a obosit să o mai îngrijească. Şi totuşi, aşa cum e ea acum, maşina asta are şanse să fie vândută pentru numai 300 euro! Având doar 7.957 km parcurşi pe bord!
Primul Quattroporte a fost lansat de Maserati în 1963, fiind primul model cu 4 uşi al mărci şi-n acelaşi timp primul model cu un motor V8. Apoi a venit epoca Citroen, iar generaţia a doua a fost desenată de marele Marcello Gandini, doar că la nivel de inginerie, Citroen şi-a dorit să contribuie şi el cu ingineria sofisticată de care o dispunea şi pe lângă sistemele sofisticate de confort i-a făcut acelui model şi un transplant de motor V6, cu tracţiune faţă. Maşina a fost un eşec total, abia de s-au găsit câţiva cumpărători pentru ea timp de doi ani. Apoi a venit şi Quattroporte III, modelul despre care vorbim azi. A fost lansat în 1979 şi a revenit la formula veritabilă de Maserati — cu motor V8 şi cu tracţiune pe puntea spate.
Modelul ăsta a fost desenat de legendarul Giorgetto Giugiaro. La început, sub capotă se afla un motor V8 de 4,9 litri şi 280 CP, iar ulterior şi-a făcut lor şi un V8 de 4,2 litri, care dezvolta 255 CP şi 353 Nm. Cutia automată, folosită aici, era una de origine americană, pusă şi pe modelele Chrysler de atunci, având 3 trepte.
Şi, în toată istoria de peste 10 ani de fabricare a acestui model, s-au produs în total numai circa 2.100 de exemplare Quattroporte III. Deci, un Maserati cu adevărat rar, care se producea încă manual la acea vreme!
Maşina despre care vorbim azi e una din cele cu motor de 4,9 litri şi 280 CP, cu cutie automată. E fabricată în 1983, deci acum 39 de ani, şi vine din colecţia cuiva care a deţinut un număr mai mare de maşini, dar nu le-a prea reuşit să le asigure mentenanţa necesară. Aşa că acest Maserati are caroseria destul de afectată de rugină, în pofida parcursului infim de nici 8.000 km parcurşi!
Rugina a ajuns să se depună chiar şi pe componentele motorului, iar experţii de la o casă de licitaţii din Marea Britanie atenţionează că în mod ideal maşina asta ar trebui să meargă cât mai curând într-un proces de restaurare pentru a fi salvată. Totuşi, tot ei sunt cei care declară că starea interiorului şi analiza profundă a maşinii confirmă cifrele infime de parcurs.
Aşadar, avem un Maserati incredibil de rar, cu un parcurs excepţional de mic, dar care a fost cât se poate de neglijat în istoria sa, încât are mare nevoie de atenţie. Tocmai stare sa, un pic tristă, i-a şi făcut pe cei de la casa de licitaţie să-l scoată la vânzare la o licitaţie online fără o sumă minimă necesară, deci practic se poate vinde cu orice preţ. Iar la ora publicării acestui articol, miza pentru acest Maserati Quattroporte rar este de exact 300 euro. Mai sunt câteva zile de licitaţie, şi, practic, o poate cumpăra oricine dă măcar un pic mai mult de 300 de euro pe ea!
Aşadar, dacă oricine dintre noi a visat vreodată la o maşină de colecţie, dar încă nu şi-a putut aloca un buget pentru ea, atunci acest Maserati de 300 de euro, desenat de Giugiaro şi produs în numai 2.100 exemplare, mai având şi un V8 legendar italian sub capotă, e pur şi simplu una din acele şanse ce vine o dată în viaţă.
Iar dacă mai eşti şi dintre cei ce pot munci cu propriile mâini la recondiţionarea unei maşini, atunci te poţi pricopsi în final cu o bijuterie revigorată, cu un preţ cât costă o factură lunară de gaz iarna în zilele noastre!
0
13,835
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!