Un avion Tarom, la un pas de a acroşa o dronă în apropierea aeroportului Chişinău

4 Iunie 2022, 22:13
Redacţia PiataAuto.md
Un caz de încălcare gravă a siguranţei aeronautice a fost raportat astă-seară, în jurul orei 19:13, de piloţii cursei Tarom 207, în timp ce aceştia efectuau apropierea finală spre pista de aterizare 08 de pe aeroportul internaţional Chişinău. Piloţii au raportat contactul vizual cu o dronă, acolo unde drona avea interzis să se afle, şi doar o întâmplare fericită a făcut ca traiectoria avionului să nu se intersecteze cu cea a dronei.

Drona se afla la o altitudine de 700 metri, conform paginii specializate în securitatea aviaţiei, Runway 09. Aria în care se afla drona era una de interdicţie pentru aceste aparate de zbor, tocmai din cauza proximităţii faţă de aeroport. Aeronava, un ATR 72-600, de pe cursa Bucureşti-Chişinău, a reuşit să aterizeze în siguranţă în urma acestui incident cu risc sporit.
Experţii în siguranţă aviatică de la Runway 09 spun că au atras de nenumărate ori atenţia autorităţilor şi a publicului despre reglementarea slabă a interdicţiilor aplicate dronelor, au publicat informaţii despre cazuri anterioare cu potenţial risc şi au îndemnat la implementarea unor procese clare de siguranţă. Din păcate, eşuarea de a implementa aceste procese a dus azi seară la o situaţie în care o navă relativ compactă putea suferi avarieri de la contactul cu o dronă, ceea ce putea duce la un deznodământ tragic.
Vezi mai jos înregistrarea audio a discuţiei piloţilor cu turnul de control de la aeroportul Chişinău.
0
7,258
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!