Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un moldovean stabilit peste hotare, revenit acasă, spune că un poliţist i-a găurit permisul de conducere în Căuşeni

12 Iunie 2022 - 15:01
Redacţia PiataAuto.md
Un caz ieşit din comun a fost semnalat de un cetăţean al Republicii Moldova, stabilit peste hotare, în Elveţia. De curând acesta a revenit temporar în Moldova şi a avut parte de o interacţiune cu un poliţist în Căuşeni, în urma căreia spune că s-a ales cu permisul de conducere elveţian găurit de către poliţistul din Moldova. Cazul a atât de revoltător şi grav, încât am decis să contactăm direct şoferul, pe nume Lilian Țurcanu, pentru a afla detaliile cazului din prima sursă.
Astfel, şoferul spune că atunci când a revenit în Moldova, a închiriat o maşină de la o companie auto, şi a circulat cu acea maşină zilele cât s-a aflat în ţară. În ziua cu pricina, el se afla în maşină cu soţia şi a fost oprit la ieşire din Căuşeni, în apropiere de un sens giratoriu. Maşina poliţiei era parcată pe contrasens, iar poliţistul care l-a oprit, i-ar fi spus verbal numele şi i-ar fi cerut pe un tot nerespectuos actele. Şoferul i-ar fi făcut o remarcă poliţistului, în care i-a spus că ar fi cazul la explicarea motivului opririi, şi un ton ceva mai binevoitor. Poliţistul şi-a scos ulterior legitimaţia şi s-a prezentat încă o dată, dar între timp a venit colegul lui. Dacă primul era foarte tânăr, probabil în primii ani de muncă, colegul era mai cu experienţă şi Lilian spune că a avut impresia că a vrut să-i dea o lecţie colegului mai tânăr cum să procedeze cu şoferii care nu-i sunt pe plac.
Lilian le-a prezentat oricum actele, poliţistul a mers în maşină să le verifice, apoi, întrucât permisul era elveţian, i-a cerut un buletin de identitate şoferului. Acesta i-a spus că nu e obligat să-i dea buletinul, iar poliţistul i-a cerut măcar contractul de chirie auto, unde erau datele buletinului. Poliţistul a mers din nou în maşină, apoi a revenit şi i-a spus că în sistem permisul lui de conducere figurează drept nul, la care şoferul ar fi spus că e absolut firesc, întrucât şi-a făcut transcrierea şi are deja permis eliberat în Elveţia. Într-un final poliţistul i-a întors actele şi Lilian a la drum, ca doar după câte sute de metri să descopere că permisul are ochii găuriţi.
Au întors maşina, poliţiştii ar fi observat că LIlian revenit şi au urcat în maşina lor, aprinzând girofarul şi plecând în grabă. Lilian i-a urmat, dar întrucât maşina poliţiei mergea cu girofar, a putut să se strecoare mai repede, făcându-se nevăzută. Lilian a trebuit să întrebe de trecători, şi peste 10-15 minute a găsit maşina de poliţie în acelaşi punct unde era iniţial. A ieşit să-l întrebe pe poliţist de permis, de această dată cu telefonul filmând. Acesta a negat că ar fi găurit permisul. Lilian l-a întrebat dacă un asemenea permis e valabil, poliţistul a spus că nu, iar Lilian l-a întrebat de ce nu i-a reproşat nimic atunci când l-a verificat 10 minute mai devreme. Poliţistul a continuat să vorbească într-un mod nedemn, după cum se invocă în video-ul de mai jos. Lilian a încercat să apeleze şi la 112, dar cei de acolo i-au zis că situaţia nu e motiv de intervenţie şi l-au sfătuit să meargă să depună o plângere, tot la sediul poliţiei din Căuşeni. Drept dovadă a permisului integru anterior, Lilian mai anexează şi copiile făcute la compania de închirieri auto, cu câteva zile mai devreme.
Foto: Permis integru, copie din contractul de chirie auto

Lilian a plecat într-un final de acolo, încercând să apeleze linia verde MAI. Întrucât a mai stat puţin în ţară, nu a reuşit să depună o plângere oficială, însă acum a revenit în Elveţia şi intenţionează să o facă, cerând despăgubiri pentru costurile permisului pe care va trebui să-l schimbe mâine în Elveţia şi pentru costurile eventualelor zile în care nu va putea munci. Lilian munceşte şofer în Elveţia şi are nevoie de permis inclusiv pentru muncă, deci fapta invocată poliţiştilor din Moldova acum îl pune şi în imposibilitatea de munci, probabil câteva zile. Va afla mâine, când spune că va merge să solicite eliberarea unui permis nou în Elveţia şi va trebui să explice acolo că în Moldova un poliţist i-ar fi găurit acel permis...

Am solicitat un comentariu oficial de la inspectoratul de poliţie Căuşeni, dar deocamdată nu am primit un răspuns. Dacă vor exista răspunsuri sau evoluţii relevante, vom reveni cu detalii despre acest caz. Vezi mai jos un video, montat din fişiere recepţionate la redacţie de la şofer.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter