(VIDEO) Acesta e noul Mercedes-AMG One, maşina cu motor de Formula 1 de 1.6 litri, la care inginerii au lucrat 5 ani

1 Iunie 2022, 13:19
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-AMG ONE a ajuns, în sfârşit, la etapa în care să fie lansat în versiunea sa de serie, după nenumărate promisiuni şi amânări. A fost maşina cea mai dificilă de dezvoltat pentru inginerii mărcii din timpurile moderne şi a fost un coşmar pentru şefii Mercedes, care credeau că proiectul va fi sortit eşecului. Aşadar, după ce au muncit 5 ani în loc de 3, cât se planifica iniţial, e cât se poate de curios să vedem în detaliu ingineria celui mai sofisticat Mercedes-AMG creat vreodată!
Parametrii ce ies în evidenţă la prima vedere sunt puterea de 1,063 CP şi intriga unui motor ce vine efectiv din Formula 1 dar e pus pe o maşină absolut legală pentru străzi. Problema e că, acum 5 ani, 1,063 CP însemnau teritoriul lui Bugatti, azi însă pe acolo coabitează şi Tesla, şi Lucid, Bugatti a plecat spre 1,600 CP, iar Rimac — spre 2,000 CP. Deci, marea întrebare e dacă nu cumva Mercedes-AMG se lansează într-o gară pustie, din care toate trenurile au plecat deja?
Aşadar, în miezul ingineriei stă cu adevărat un motor de Formula 1, cu aceeaşi configuraţie V6 şi cu aceeaşi cilindree de 1.6 litri. Motorul e, însă, parte a unui sistem de propulsie hibridă, dar asta nu-l face mai puţin senzaţional. Acesta poate atinge 11,000 rpm în regim absolut acceptabil pentru ingineria sa, iar ca să poată face asta, a folosit supape montate pe perne pneumatice, în locul arcurilor obişnuite. Motorul V6 e montat median, în faţa punţii posterioare.
Pe lângă acest motor, la bord există 4 electromotoare, dar funcţiile lor sunt diferite. Unul din electromotoare e integrat în singura turbosuflantă a motorului cu ardere internă, cu rolul de a elimina orice turbolag şi a face reacţiile instantanee. S-ar putea să ai un deja-vu, deja, or această tehnologie a fost deja implementată de curând de Mercedes pe câteva modele AMG de serie, care n-au putut să mai aştepte lansarea lui ONE. Totuşi, această turbină acţionată iniţial electric, apoi de gazele de eşapament, face ca acest propulsor de doar 1.6 litri să poată dezvolta o putere de 574 CP! Asta înseamnă 359 CP/litru, iar aici vine grăbit şi răspunsul dacă nu cumva maşina asta e deja expirată moral la momentul lansării. Nicidecum! Pur şi simplu e o altă formulă de inginerie, Formula 1, iar 359 CP/litru va constitui cu siguranţă un record pentru maşinile de producţie odată ce ea va fi omologată şi va intra în serie.
Apropo, numai electromotorul integrat în turbină are 90 kW putere, deci 122 CP. Însă această cifră nu se conţine în cei 574 CP ai motorului cu ardere internă, întrucât toţi cei 122 CP sunt folosiţi doar pentru a demara turbina instantaneu până la 100 mii turaţii, ca să asigure turboaspirarea.
Pe lângă asta, motorul cu ardere internă mai are un alt motor de 120 kW conectat direct cu arborele cotit, deci încă 163 CP, pe lângă cei 574. Iar al treilea şi al patrulea motor electric sunt identice şi propulsează fiecare câte o roată de pe puntea faţă, producând împreună încă 326 CP. Iar astfel 574 CP ai motorului cu ardere internă + 163 CP ai electromotorului de pe arborele cotit + 326 CP ale celor două electromotoare de pe puntea faţă = 1,063 CP putere maximă a întregului sistem.
Astfel, motorul cu ardere internă, asistat de către cel de pe arborele cotit, propulsează puntea spate, iar alte două electromotoare — puntea faţă. Se obţine un sistem de tracţiune integrală fără conexiune mecanică între punţi şi fără conexiune mecanică între roţile faţă, softurile făcând totul.
Maşina mai are, apropo, o cutie de viteze nouă, cu 7 trepte, care e manuală automatizată, după cum se prezintă. Performanţe sunt de-a dreptul ameţitoare, de 2.9 secunde până la 100 km/h, iar viteza maximă e de 352 km/h!
Mercedes-AMG One e şi relativ uşor, cântărind 1,695 kg la gol. Teoretic, poate merge şi în regim pur electric pe o distanţă de 18 km, pentru că e un plug-in hibrid, dar probabil nimeni nu va stărui pe propulsia pur electrică la această maşină, folosind-o mai degrabă ca un boost de performanţă.
Picanteriile inginereşti sunt enorm de multe la număr, de la funcţiile fiecărei forme a maşinii, până la suspensia specială folosită, materiale şi softuri. Spre exemplu, toate pregătirile făcute de obicei de o întreagă echipă de asistenţă de la pit pe o maşină de Formula 1 au fost înlocuite aici de softuri şi sisteme auxiliare, pentru a garanta fiabilitatea şi performanţa motorului excepţional.
În video-ul de mai jos vorbeşte despre aceste mici secrete inginereşti chiar inginerul-şef al întregului proiect, din tabăra Mercedes-AMG.
0
12,751
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!