(VIDEO) Acesta e un UAZ din Moldova, cu motor de Mercedes, cutie de viteze de Nissan, suspensie de Toyota şi ambreiaj de BMW M5

25 Iunie 2022, 20:50
Redacţia PiataAuto.md
Săptămâna trecut anunţam că la Comrat a avut loc o competiţie de motorsport în toată legea, cu offroader-e pregătite să înfrunte terenuri dintre cele mai provocatoare. Ei bine, se pare că această competiţie a fost atât de ambiţioasă, încât, spre exemplu, unul din punctele obligatorii de traseu, pe care trebuie să-l atingi, era chiar în mijlocul unei ape, unde toate maşinile trebuiau să treacă testul înaintării. Un UAZ ne-a atras atenţia prin sunetul motorului, din video-ul publicat de proprietarul său, Alexandru. Aşa că l-am contactat pentru a afla mai mult despre maşină.
Astfel, din UAZ a rămas doar caroseria şi geometria maşinii, însă Alexandru a schimbat cam tot ce-a putut în această maşină, ridicându-i totodată şi performanţele, şi durabilitatea. Or, UAZ-urile au capacităţi de înaintare bune, ar adeseori trebuie ajung în situaţia în care trebuie reparată şi te lasă în mijlocul provocărilor de offroad.
Alexandru a pus un motor diesel pe acest UAZ, un motor de origine Mercedes. Cutia de viteze vine de la Nissan Patrol, iar ambreiajul e de la un BMW M5, ca să reziste forţelor. Punţile propriu-zise sunt tot de la un Nissan Patrol, iar elementele de suspensie pe care acestea se ţin sunt în mare parte de la Toyota Land Cruiser 80. În ambreiaj mai sunt piese de Sprinter, iar per total în maşină se mai găsesc piese de Nissan 350Z şi de Moskvich. Iar radiatorul şi sistemul de răcire e preluat de la un tractor MTZ. Mai pe scurt, ce am găsit, aceea am pus — ne spune zâmbind Alexandru.
Paradoxul e că maşina înaintează bine şi fiabil, cu tot amalgamul de componente din ea. Vezi în video-ul de mai jos câteva secvenţe de la evoluţia acestui UAZ de săptămâna trecută de la Comrat.

Sursa video: Facebook / Alexandru Negura
0
6,343
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!