(VIDEO) Aşa se produc accidentele cu trotinetele electrice pe trecerile de pietoni în Chişinău

2 Iunie 2022, 07:53
Redacţia PiataAuto.md
Odată cu instaurarea sezonului cald, numărul trotinetelor pe străzile din Chişinău a crescut din nou, iar problemele de trafic generate de acestea s-au acutizat. Trotinetele în sine şi cei care le folosesc n-ar fi o problemă, ba dimpotrivă, ar putea fi o soluţie de mobilitate urbană foarte bună în timpurile noastre, dar cei care merg cu ele pe drumurile publice ar trebui să ţină cont de câteva reguli elementare şi de riscurile la care se supun pe ei şi pe alţii când le ignoră.
În primul rând ar fi purtarea unei căşti, or, viteza pe care o dezvoltă aceste trotinete e suficientă pentru o traumă în cazul unei căderi. Iar pe lângă asta, atunci când vor să traverseze un drum în regim de pieton, ar trebui să oprească la începutul trecerii de pieton, să coboare de pe trotinetă şi să traverseze pe jos, alături de trotinetă, cu viteză de pieton, exact cum se face şi-n cazul bicicletelor. În caz contrar, viteza e prea mare pentru a da timp şoferilor să vadă şi să reacţioneze corect la un asemenea pieton motorizat. E exact situaţia surprinsă în video-ul de mai jos, pe strada Academiei din Chişinău.
Un tânăr pe trotinetă merge pe ea în direcţie inversă circulaţiei de trafic, deci pe contrasens, iar la un moment dat, încurajat de faptul că o Toyota oprise la trecere, acesta o ia brusc dreapta cu trotinetă, fără a reduce câtuşi de puţin viteza. Toyota era oprită, însă de pe contrasens venea un VW, care a frânat în ultimul moment pentru a nu lovi pietonul cu trotinetă. Şi cum acesta nu purta cască, finalitatea putea fi tristă. Din fericire, în acest caz un accident a fost evitat, însă video-ul de mai jos poate servi cu siguranţă drept lecţie.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Valentin Turkan
0
5,651
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!