(VIDEO) Cadillac CT5-V Blackwing e o legendă vie, cu V8 de 6,2 litri, cutie manuală şi tracţiune spate, într-o lume a maşinilor electrice

13 Iunie 2022, 12:04
Redacţia PiataAuto.md
Sunt unele maşini neînţelese în timpul carierei lor, şi devin legende abia pe urmă, după 20-30 de ani sau chiar 40 de la sfârşitul carierei. Dar cele mai geniale maşini devin legende încă înainte de primul exemplar vândut, iar odată ce primele maşini ajung a fi conduse ele îşi fortifică de sute de ori statutul de legende vii. Noul Cadillac CTS-V Blackwing e cu siguranţă un asemenea model, care pare venit dintr-o altă lume, aproape imposibilă în timpurile noastre, timpuri în care domină maşinile electrice.
Cadillac CT5-V Blakcwind e o maşină cu un motor V8 imens sub capotă, de 6,2 litri, cu compresor mecanic şi nici un electromotor care să-l ajute, pentru că se descurcă singur cu cei 677 CP ai său (668 în unităţi de măsură americane). Are un motor din aluminiu, cu timp variabili de deschidere a valvelor, iar valvele sunt realizate din titan, metal folosit cândva la rachete. Acest Cadillac îşi trimite toată forţa punţii spate şi, chiar dacă există şi o versiune cu cutie automată, cea mai rebelă e cea cu cutie manuală.
Maşina asta prinde prima sută în circa 3 secunde şi jumătate şi poate atinge peste 322 km/h viteză maximă! Dar, mai ales cu cutie manuală, care are nevoie de mult mai multă măiestrie în starturi, e mai lentă decât electrica Tesla Model S Plaid, dar şi decât BMW M5 CS, de exemplu. Video-ul de mai jos arată elocvent aceste diferenţe.
În schimb, la nivelul de emoţie, pur şi simplu nu are egal. Nici tracţiunea integrală a lui BWM M5 şi precizia supremă a sedanului german, nici acceleraţia cosmică a electromotoarelor Tesla nu pot echivala pur şi simplu emoţia şi tremurul dat de sunetul imensului motor V8 de sub capota lui Cadillac şi de felul în care acesta se conduce cu cutia sa manuală şi cu tracţiunea spate.
Vezi mai jos un video făcut cu iscusinţă în care toate aceste supoziţii devin cât se poate de elocvente.
0
1,478
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!