(VIDEO) Camioane americane încărcate cu peste 60 de tone, s-au duelat în rampă la un eveniment din SUA

8 Iunie 2022, 19:43
Redacţia PiataAuto.md
Cei din SUA au o predilecţie specială pentru camioanele puternice, cu capotă, cu design clasic dar şi pentru tot soiul de modificări pe baza acestora, de la cele menite să asigure confortul unui apartament la bord până la cele făcute pentru mai multă performanţă. Iar periodic cei ce au camioane modificate participă la tot soiul de evenimente şi competiţii. Ei bine, de curând, în SUA a avut loc unul din cele mai bizare evenimente dedicate camioanelor modificate, în care acestea s-au duelat încărcate la maxim, mai şi urcând în rampă pe deasupra.
Evenimentul poartă numele de Great Lakes Big Rig Challenge şi a avut loc la 29 mai, fiind deja la a 5-a ediţie. Totul s-a făcut pe un circuit special, numit Onaway Speeday, din statul Michigan. Toate camioanele care s-au duelat au anexat câte o remorcă uriaşă, despre care organizatorii spun că are 63 tone de material lemnos. Iar pista pentru duel era în plan înclinat, aşa cum spuneam mai sus.
Iar asta însemna că puterea imensă a motoarelor era pusă la încercare în mod plenar. Unele camioane şi-au ridicat în mod spectaculos câte o roată din faţă în sus, din cauza forţelor torsionale. Altele au scos pe ţevile de eşapament un fum atât de negru, încât e clar că ecologia a fost scoasă din ecuaţia acestei competiţii.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,893
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!